• Slider Image

  Plantencentrum

  Ons plantencentrum heeft een
  oppervlakte groter dan 10 voetbalvelden.

 • Familiebedrijf

  Service

  Reeds 3 generaties staan wij voor
  kwaliteitsplanten met persoonlijke service.

 • Slider Image

  Aanbod

  Ons aanbod omvat meer dan 2600 soorten,
  van vaste planten en grassen,
  tot voorgevormde leibomen en bosbomen.

Welkom

Ons plantencentrum richt zich zowel tot particulieren als professionele tuinaanleggers en openbare besturen. We bieden een enorm assortiment planten aan, van kleine tot grote maten, van jonge tot oude planten (bv. 35 jaar oude Taxus en Pinus). Specialiteiten die je tuin een heel ander cachet kunnen geven.

Plantenaanbod

 • Boeiende fruitbomen, waaronder zeldzame en oude soorten.
 • Een groot aantal bijzondere en niet-alledaagse heesters.
 • Haagplanten van hoge kwaliteit.
 • Gespecialiseerd in sierbomen voor de kleinere tuin alsook tal van leivormen.
 • Een mooie collectie rozen.
 • Een collectie coniferen, dennen en sparren om U tegen te zeggen.
 • Vaste planten kleuren de zomer in een grote verscheidenheid.

Gemakkelijk bereikbaar

Ons plantencentrum is gelegen te Eindhout (Laakdal) Nieuwe Baan 5, langs de weg Geel-Diest, 300 meter van de afrit Geel-Oost (nr. 24) van de E313 Antwerpen-Hasselt, richting Diest.

Wij zijn alle werkdagen open
van 8 u. tot 18.00 u.
's zaterdags van 8u. tot 17u.

Meer info en liggingsplan ...

Biologische teelt

Bij ons draait alles om de planten, we hebben ze zelf op biologische wijze opgekweekt tot sterke, resistente individuen. Goed geworteld en uitgehard, zodat ze in uw tuin makkelijk aanslaan en u er vele jaren plezier aan kan beleven.
Wij stellen onze expertise graag ten dienste van onze klanten bij de keuze van de juiste planten. 

Lees verder ...

Rondleiding

Hendrik is de jongste telg in onze familie, maar hij is reeds goed bekend met het reilen en zeilen bij Houtmeyers.
Laat u rondleiden ...

meer filmpjes ...

 • Milieuzorg
 • Containercultuur
 • Vollegrondsteelten

Op ons bedrijf worden geen pesticiden gebruikt en wordt onkruid op een mechanische manier verwijderd waardoor het gebruik van herbiciden tot een absoluut minimum beperkt kan worden.

Onze percelen met vollegrondsteelt zijn omzoomd met verschillende gewassen die vogels en nuttige insecten aantrekken. Elk stuk braakliggende grond, hoe klein ook, wordt ingezaaid met diverse bloemenmengsels en groenbemesters om voedsel te bieden aan nuttige organismen. De open gangen tussen de bomenrijen worden eveneens ingezaaid.

Lees hier meer over onze milieuvriendelijke kweekmethodes.

De meeste van onze planten staan in zelf ontwikkelde potten. Het is een pot die een zeer groot bodemoppervlak heeft en nagenoeg bodemloos is. De reden van deze eigenzinnige ontwikkeling ligt bij onze jarenlange ervaring. Het kweken in deze containers komt de hergroei namelijk sterk ten goede. Ook moet er minder worden begoten in de zomer wat dan weer een besparing betekent van het kostbare water.

Naast de containerteelt beschikt de kwekerij over een grote oppervlakte vollegrondsteelt. Hier worden de fruit- en sierbomen, coniferen, haagplanten, grotere sierheesters, rozen,.... gekweekt om het plantencentrum te bevoorraden en om een afzet naar de groothandel, openbare besturen en andere te verzekeren.
Wij zijn ook fier dat we hier volledig biologische-geïntegreerd kunnen kweken. Dit door een sterke mechanisatie en door een uitgebreide, interne kennis van ziekten, plagen, nuttige insecten,..

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren.