Sierbomen

QUERCUS DENDATA
‘CARL FERRIS MILLER’
Japanse keizereik

Een schitterende, langzaam groeiende eik die opgroeit als kleine boom maar vooral heel mooi is als ietwat grotere struik in de tuin. Het blad is blinkend groen van kleur, opvallend groot en grof ondiep gelobd. Dit is een hebbeding.

QUERCUS H.
‘WAASLAND SELECT’

Deze groenblijvende, kleine eik  heeft een prachtige, fijne bladstructuur en laat bijna nooit dorre bladeren zien. Eén van de beste groenblijvende eiken.

QUERCUS RHYSOPHYLLA
‘MAYA’
Mexicaanse eik

Deze prachtige, bladhoudende eik blijkt verrassend win-terhard in ons klimaat. Het blad is schitterend, glimmend groen. Het jonge schot is prachtig rood tot roodbruin gekleurd! Ook als snijgroen is deze perfect te gebruiken. Een mooie verschijning die ik al een tiental jaren in mijn tuin als groot groeiende struik mag bewonderen.

SALIX ALBA
Knotwilg

De overbekende, snelgroeiende knotwilg met de dunne en zeer flexibele twijgen. De bladeren zijn groen, smal en spits. De katjes verschijnen gelijktijdig met het blad in april-mei. Deze soort stelt weinig eisen aan de standplaats (zelfs op natte gronden). Zij kan te allen tijde gesnoeid of geknot worden.

SALIX ALBA
‘LIEMPDE’
Liempdse wilg

Een snelgroeiende wilg met groene, smalle, 10 cm lange bladeren en opgaande takken die ook wel eens als knotwilg wordt gebruikt. Een goed groeiende soort zelfs voor natte gronden. Hout gewonnen van bomen die op een lichte, droge grond groeide is zeer sterk. Vroeger werd het gebruikt voor het maken van klompen,....

SALIX ALBA
‘CHERMESINA’
Knotwilg

Een variëteit binnen de wilgen met prachtige, opvallende, oranjerode twijgen in de winter. Het is een snelgroeiende soort met smal-elliptische, groene bladeren. Ook het knotten van deze soort is geen probleem.

SORBUS ARIA
‘LUTESCENS’
Lijsterbes

Een prachtige, middelgrote, matig groeiende soort met enkelvoudige, elliptische, groene bladeren (zilverkleurig aan de onderkant) die bij het ontluiken zeer mooi, volledig, zilverkleurig getint zijn. Een weinig voorkomende lijsterbes.

SORBUS ARIA
‘MAJESTICA’
Lijsterbes

Een matig groeiende, kleine boom met een compacte kegelvormige kroon. De grote bladeren zijn aan de bovenkant groen en aan de onderkant zilvergrijs. De witte bloemschermen verschijnen in het voorjaar en worden door oranjerode bessen gevolgd.

SORBUS ARNOLDIANA
‘WHITE WAX’
Lijsterbes

Een mooie, middelgrote, piramidaal groeiende boom met geveerde, groene bladeren. In het voorjaar verschijnen er witte bloemen die gevolgd worden door prachtige, witte bessen in het najaar.

SORBUS AUCUPARIA
Lijsterbes

Een matig groeiende, kleine boom met geveerde, groene bladeren en witte bloemschermen vanaf mei die worden gevolgd door oranje vruchten in juli-september.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...