Vaste planten, grassen & kruiden

ASTRANTIA MAXIMA
Zeeuws Knoopje

Een vaste plant tot 60 cm hoog met mooie, roze, heel grote bloemen in hoofdjes die bloeit in juni-juli. De bladeren zijn handdelig en dubbelgezaagd. Een prachtige borderplant. De bloemen kunnen goed als snijbloem worden gebruikt. Zandgrond goed verbeteren. Groeit minder gezond dan de andere astrantia' s maar heeft wel zeer mooie bloemen.

ATHYRIUM FILIX-FEMINA
Wijfjesvaren

Een bladverliezende varen met sierlijk overhangende, groene, dubbelgeveerd, 20-150 cm lange bladeren. In het najaar sterft deze soort af om in het voorjaar terug te verschijnen.

ATROPA BELLADONNA
Wolfskers

Deze plant heeft rechtopstaande stengels die vertakt zijn. Het blad is ovaal, gaafrandig en kort gesteeld.De bloem bestaat uit groene kelkblaadjes die tot een vijfdelige kelk vergroeid zijn.Bloei in juli-augustus.Na de bloei verschijnen er zwarte glimmende bessen. Wordt in de" halfschaduw gepland.

AUBRETIA
'HAMBURG STADTPARK'
AUBRIETA (rood)
Blauwkussen

Deze overbekende, kruipende, groenblijvende vaste plant bloeit met overvloedig veel rode bloempjes. De bladeren zijn klein, eirond en gezaagd. Dit plantje wordt veel gebruikt als rotsplantje, over muurtjes,... Snoei na de bloei terug om deze vaste plant opnieuw te prikkelen. Uiteraard zijn er ook hier weer tal van variëteiten in verschillende kleuren. Mogelijk wel de bekendste voorjaarsbloeier.

AURINIA SAXATILIS
Schildzaad

Overbekend rotsplantje met goudgele bloempjes in overvloed. Mooi in potten, bakken, kuipen,...

BERGENIA
Schoenlappersplant

Een groenblijvende, solide vaste plant met prachtige, platte, ovale, glanzend middelgroene, getande bladeren. In het voorjaar (maart-mei) verschijnen er donkerrode bloemen in trossen aan de opstaande stengels die nauwelijks boven het blad uitsteken. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Een vaste plant die omwille van het grotere blad in vakbeplanting gebruikt kan worden (bodembedekking). Staat goed tegen varens. Het blad kan na de winter gehavend zijn door de vrieswind. Snoei daarom na de bloei het blad weg. Direct hierna komt de bladontwikkeling immers terug op gang.

BERGENIA
'SILBERLICHT'
Schoenlappersplant

Een groenblijvende vaste plant met prachtige, platte, ovale, glanzend middelgroene, getande bladeren. In het voorjaar (maart-mei) verschijnen er witte tot lichtroze bloemen in trossen aan de opstaande stengels die nauwelijks boven het blad uitsteken. Dit plantje bereikt een hoogte van 40 cm. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

BERGENIA CORDIFOLIA
Schoenlappersplant

Een groenblijvende vaste plant met prachtige, platte, ovale, glanzend middelgroene, getande bladeren. In het voorjaar (maart-mei) verschijnen er rozerode bloemen in trossen aan de opstaande stengels die nauwelijks boven het blad uitsteken. Dit plantje bereikt een hoogte van 40 cm. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

BLECHNUM SPICANT
Dubbelloofvaren

Een groen blijvende varen met smal lancetvormige, gekartelde, leerachtige, breeduit groeiende, donkergroene blaadjes. De steriele bladeren zijn liggend. De fertiele bladeren zijn stijf opstaand.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...