Vaste planten, grassen & kruiden

CAREX ORNITHOPODA
'VARIEGATA’
Vogelpootje

Een variëteit met groenwit gelijnde bladeren. In mei-juni verschijnen er onopvallende aartjes. Visueel een mooi plantje doch matig te smaken als tuinplant. De meeste zijn groen blijvende soorten die goed groeien op vochtige plaatsen. Ze kunnen zeer goed in schaduwtuinen worden gebruikt en vele daarvan zijn uitstekende bodembedekkers.

CAREX OSHIMENSIS
'EVERGOLD’
Zegge

Een bladhoudende grassoort met opvallend geel gekleurde lancetvormige bladeren. Er zijn betere grassoorten. De meeste zijn groen blijvende soorten die goed groeien op vochtige plaatsen. Ze kunnen zeer goed in schaduwtuinen worden gebruikt en vele daarvan zijn uitstekende bodembedekkers.

CAREX PENDULA
Hangende zegge

Carex pendula (tot 100 cm hoog)met overhangende, breed, leerachtige bladeren. Prachtige bloeiwijze als hazelaarkatjes. Deze soort vormt, groen blijvende pollen en kan prachtig worden gebruikt als bodembedekker op schaduwplekken. Oppassen voor te veel zon en kale vorst.

CATANACHE CAERULEA
Blauwe strobloem

Deze vaste plant bloeit met mooie, korenbloemachtige, blauwe bloemen met donker oog in juli-augustus. Het plantje bereikt een hoogte van 50 cm. De bloemen verschijnen aan bladerloze stengels die vanuit grote rozetten van grijs behaarde bladeren vertrekken. Plant op een goed doorlatende bodem.

CENTAUREA DEALBATA
Korenbloem

Een rechtop gaande vaste plant tot 70 cm met mooie roze bloemhoofdjes die worden omsloten door papierachtige, zilverige, bruine schutbladeren. De bladeren zijn smal ovaal, diep ingesneden van vorm en lichtgroen van kleur. Een borderplant voor droge, zonnige plaatsen. Goede snijbloem. Snoeien na de bloei.

CENTAUREA MACROCEPHALA
Korenbloem

De bloem van deze soort (mei-augustus) is het best te vergelijken met deze van een distel. Ze is echter geel van kleur. De bladeren zijn smal elliptisch en niet ingesneden in tegenstelling tot C. dealbata. Hoogte: 125 cm.

CENTAUREA MONTANA
Bergkorenbloem

Eveneens een korenbloem maar die het goed doet in ons klimaat en bloeit met de typische trechtervormige randbloemen met brede slippen en de helderblauwe kleur (juni-augustus). De bladeren zijn niet ingesneden en groengrijs van kleur. Snoeien na de bloei. Hoogte: 50 cm.

CENTRANTHUS RUBER
Rode valeriaan

Een waardevolle, grijsgroene plant met opgaande groeiwijze en eironde tot lancetvormige bladeren die enigszins vlezig zijn. De gespoorde en welriekende bloemen verschijnen in pluimen in juni-augustus en zijn rozerood van kleur. Deze valeriaan bereikt een hoogte van 80-90 cm. Een aparte vaste plant voor droge gronden en zonnige standplaatsen.

CENTRANTHUS RUBER
'ALBUS'
Witte valeriaan

Een waardevolle, grijsgroene plant met opgaande groeiwijze en eironde tot lancetvormige bladeren die enigszins vlezig zijn. De gespoorde en welriekende bloemen verschijnen in pluimen in juni-augustus en zijn wit van kleur. Deze valeriaan bereikt een hoogte van 80-90 cm. Een aparte vaste plant voor droge gronden en zonnige standplaatsen.

CEPHALARIA GIGANTEA

Een opgaande, forse, brede plant  tot 200 cm hoog voor zonnige plaatsen met slanke, diep ingesneden, donkergroene, decoratieve bladeren. Vroeg in de zomer verschijnen er lichtgele bloemen aan de dunne stengel. De bloemen lijken sprekend op deze van de welbekende, prachtige Scabiosa. De stengels blijven niet in alle omstandigheden overeind. Steunen is dus de boodschap.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...