Vaste planten, grassen & kruiden

CERASTIUM TOMENTOSUM
Viltige hoornbloem

Deze bodembedekkende, groenblijvende vaste plant bezit witte bloemen die bloeien in mei-juni. Hij bereikt een hoogte van 10 cm. De grijsviltige, spatelvormige bladeren zijn klein en bevinden zich aan de kruipende stengels.

CERATOSTIGMA PLUMBAGINOIDES
Loodkruid

Deze schitterende najaarsbloeier (augustus-september) bezit opvallende,grote, gentiaanblauwe bloemen aan liggende stengels. De bladeren kleuren opvallend rood naar de herfst toe. Hoogte: 30 cm. Spijtig dat deze soort zo langdurig zonder blad staat anders was het een mooie bodembedekker.

CHAMAEMELUM NOBILE
Loopkamille

Een kruid dat met witte margrietjes (opvallend geel hart) bloeit van juli tot september. Dit kruid heeft varenachtige, frisgroene bladeren. Het is niet direct een keukenkruid maar is wel medicinaal.

CHELONE OBLIQUA
Schildpadbloem
Deze plant bezit lilaroze lipbloemen in korte eindstandige trossen die bloeien in juli-september. De plant bereikt een hoogte van 70 cm. De bladeren zijn donkergroen van kleur en lancetvormig van vorm. Een duurzame vaste plant die weinig eisen stelt maar best groeit op een vochthoudende plaats. Goede snijbloem!
 
CHELONE OBLIQUA
'ALBA’
Schildpadbloem

Deze plant bezit witte lipbloemen in korte eindstandige trossen die bloeien in juli-oktober. De plant bereikt een hoogte van 50 cm. De bladeren zijn donkergroen van kleur en lancetvormig van vorm. Een duurzame vaste plant die weinig eisen stelt maar best groeit op een vochthoudende plaats. Goede snijbloem!

CHIASTOPHYLLUM OPPOSITIFOLIUM

Een groen blijvend vetplantje met rozetten van succulente bladeren. In juni-juli verschijnen er zeer kleine, gele bloemen in overhangende bloeiwijzen. Mooi in potten of bv. in een trog.

CHRYSANTEMUM ENKEL WI

Een heel mooie chrysant met enkel wit bloemen. Deze hybride werd speciaal gekweekt omwille van de mooie snijbloemen. 

CHRYSANTEMUM MACROPHYLLUM

Een vaste plant tot 100 cm hoog met in de vroege zomer (juni-juli) cremewitte bloemschermen .  Een zeer gemakkelijke soort die op de meest plaatsen heel goed gedijt. 

CIMICIFUGA RAMOSA
'ATROPURPUREA’
Zilverkaars

Deze rijk bloeiende vaste plant (175 cm) met witte bloemen aan opstaande stengels bloeit in sept-okt. De geveerde bladeren zijn prachtig purper van kleur. Een plant die nood heeft aan wat schaduw. Het is een mooie herfstbloeier met een hoge, opgaande groei in de border. Laat de uitgebloeide stengels staan! Ze geven extra sierwaarde. Een prima snijbloem.

CIMICIFUGA SIMPLEX
'WHITE PEARL'

Deze rijk bloeiende vaste plant (125 cm) met witte bloemen aan opstaande stengels bloeit in sept-okt. De geveerde bladeren zijn groen van kleur. Een plant die nood heeft aan wat schaduw. Het is een mooie herfstbloeier met een hoge, opgaande groei in de border. Laat de uitgebloeide stengels staan! Ze geven extra sierwaarde. Een prima snijbloem.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...