Vaste planten, grassen & kruiden

COTULA HISPIDA

Weer een rotstuinplantje voor de volle zon. Boven de zeer fijne, grijze blaadjes verschijnen gele bloemhoofdjes.

COTULA SQUALIDA (= LEPTINELLA SQUALIDA)
Vedermos

Een dichte, zodevormende vaste plant met bruingroene blaadjes die wat varenachtig aandoen. Kleine gele bloemhoofdjes. In ons klimaat is hij niet zo best omwille van de dikwijls te natte winters. Wel is het een zeer snelle bodembedekker wanneer hij geplant is in de zon of halfschaduw. Na de winter kan dit plantje er erg belabberd (doods) uitzien. Het herstelt zich doorgaans toch goed.

CRAMBE CORDIFOLIA
Zeekool

Zeekool maakt een rozet van grote, groffe bladeren. Het is een diepwortelende plant die op een voedselrijke, kalkrijke, doorlatende bodem 200 cm hoog en 200 cm breed kan worden. Indien de standplaats niet optimaal is laat hij dit zien door niet te bloeien. De bloei is trouwens spectaculair met vele, kleine, witte bloempjes aan vertakkende bloeiwijze. Héél imposante solitair.

CROCOSMIA
‘LUCIFER’
Montbretia

Een vaste plant met opgerichte, groene bladeren. Van juni tot augustus verschijnen er mooie, hoge, rechtop gaande stengels met rode bloemen.

CROCOSMIA MASONIORUM

Een vaste plant met opgerichte, groene bladeren. Van juni tot augustus verschijnen er mooie, hoge, rechtopgaande stengels met oranje bloemen.

CYCLAMEN COUM

Een van de mooiste bolgewassen  tot 15 cm hoog in de tuin. De ietwat ronde, groen gemarmerde  bladeren worden in de winter getooid met de typische witte of karmijnrode bloempjes. Prima te gebruiken voor verwildering onder geboomte. Zorg dat ze niet te nat komen te staan.

CYCLAMEN HEDERIFOLIUM

Een van de mooiste bolgewassen  tot 15 cm hoog in de tuin. De ietwat ronde, groen gemarmerde  bladeren worden in augustus-september getooid met de typische roze bloempjes. Prima te gebruiken voor verwildering onder geboomte. Zorg dat ze niet te nat komen te staan.

CYMBALARIA MURALIS
Muurleeuwebekje

Het muurleeuwebekje met zijn liggende en kruipende stengels geniet van de volle zon. Het toont lieve bloempjes in violet met geel. Het zaait zich uit. Het is een aanrader die de rotstuin opvrolijkt. Bladhoudend. Goed te gebruiken in kleine oppervlakten in de rotstuin in volle zon en halfschaduw.

CYMBALLARIA MURALIS
'GLOBOSA ALBA'
CYRTOMIUM FALCATUM
Ijzervaren

Een wintergroene varen tot 60 cm hoog. Een varen met de indrukwekkende, leerachtige, 8-12 cm grote slippen. De 80 cm lange bladveren dragen donkergroene blaadjes en zijn sierlijk gebogen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...