Vaste planten, grassen & kruiden

DARMERA PELTATA

Een prachtige vaste plant voor halfschaduw tot schaduw en ietwat vochthoudende, voedselrijke grond. In april-mei (voor het blad) verschijnen de magnifieke lilaroze bloemen op lange stelen. Zij worden gevolgd door de decoratieve, dikwijls tot 50 cm grote, groene bladeren. Ze ontwikkelen een flink, ondiep wortelgestel wat de plant enigszins kwetsbaar maakt. Zeer mooi langs de rand van de vijver.

DEINANTHE CAERULEA

Schaduwplant met grote lilaroze bloemen in juni-juli. Deze plant wordt 50 cm hoog.

DELOSPERMA COOPERI

Een vetplantje met dikke, succulente bladeren dat bloeit met rode bloempjes. Mooi te gebruiken in pot in volle zon. Probeer deze vaste plant vorstvrij te overwinteren!

DELPHINIUM
Ridderspoor

Riddersporen zijn niet de gemakkelijkste vaste planten. Soms wat wispelturig. Ze stellen heel wat eisen aan de bodem: vruchtbaar, kalkrijk, humusrijk, doorlatend,... Toch zeker de moeite waard. Vele variëteiten hebben zeer zware trossen bloemen zodat het onontbeerlijk is deze aan te binden aan een stok. De bloemen van de Delphinium zijn speciaal gevormd. Ze bestaan uit 5 kroonachtige, eironde kelkbladeren en een bloemkroon met vier vergroeide kroonbladeren die uitlopen in een lang spoor die omhoog gericht is en veel honing bevat. De ridderspoor is een hommelbloem. De bladeren zijn handdelig en groen. Konijnvrij. Terugsnijden direct na de bloei bevordert een herbloei!

DELPHINIUM
'ASTOLAT'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, roze bloemen met zwart hart verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september. Een Pacific-giant-hybride. Terugsnijden direct na de bloei bevordert een herbloei!

DELPHINIUM
'BLACK KNIGHT’
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, donker blauwe bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september. Een Pacific-giant-hybride.

DELPHINIUM
'BLUE BIRD'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, helderblauwe bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september. Een Pacific-giant-hybride. Mooi bv. naast nepeta.

DELPHINIUM
'GALAHAD'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, sneeuwwitte bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september. Een Pacific-giant-hybride.

DELPHINIUM
'KING ARTHUR'
Ridderspoor

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 150 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De gespoorde, violette bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september.

DELPHINIUM GRANDIFLORUM
‘BLAUER ZWERG’

Deze vaste plant heeft grote, veelal handdelige of handlobbige, groene bladeren en kan een hoogte van 40 cm bereiken. Ridderspoor vraagt een voedzame grond en een zonnige standplaats. De schitterende, gentiaanblauwe, gespoorde bloemen verschijnen aan een opgaande stengel boven de bladeren van juni-september.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...