Vaste planten, grassen & kruiden

AJUGA REPTANS
‘MULTICOLOR’

Als Ajuga Reptans 'Burgundy glow' maar met gele en roodpaarse vlekken op de bladeren. Eveneens mooi te gebruiken als potplant.

AJUGA REPTANS
‘ATROPURPUREA’

Deze wintergroene vaste plant met een diep purperbruin, omgekeerd-eirond blad kan als bodembedekker voor volle grond worden gebruikt. Het plantje bloeit in mei-juni en bereikt een hoogte van 20 cm. De vierkante bloemstengel draagt vele violetblauwe lipbloempjes in schijnaren. Planten op een iets vochtige grond anders heeft ze veel last van spintmijt.

AJUGA REPTANS
‘ROSEA’

Deze wintergroene vaste plant met een groen, omgekeerd-eirond blad kan als goede bodembedekker voor volle grond worden gebruikt. Het plantje bloeit in mei-juni en bereikt een hoogte van 20 cm. De vierkante bloemstengel draagt vele roze, lipbloempjes in schijnaren. Planten op een iets vochtige grond anders veel last van spintmijt.

ALCEA ROSEA
Stokroos

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige bloemen in verschillende kleuren ( roze, witte, rode, donkerrode tot bijna zwarte) aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair. Al ooit een oudere boerderij gezien zonder stokrozen, granaatappels, knalgeel gekleurde bloemen van bv. Helianthus. Boerentuin en stokroos gaan hand in hand. Op droge, steenachtige, zonnige plaatsen voelt de Alcea zich thuis.

ALCEA ROSEA (rood)
Stokroos

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige rode bloemen aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair. Al ooit een oudere boerderij gezien zonder stokrozen, granaatappels, knalgeel gekleurde bloemen van bv. Helianthus? Boerentuin en stokroos gaan hand in hand. Op droge, steenachtige, zonnige plaatsen voelt de Alcea zich thuis.

ALCEA ROSEA NIGRA

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige zwarte bloemen  aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair.

ALCHEMILLA ERYTHROPODA
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 15 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Bloei: juni-september. Heel leuk plantje in de rotstuin of in grotere groepen. Ideaal om gaatjes op te vullen.

ALCHEMILLA MOLLIS
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 40 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Hoofdbloei in mei-juni maar er is een redelijke nabloei tot september. Een topper!

ALLIUM KARATAVIENSE
Sierui

Een kleine sierui tot 20 cm hoog met de typische opvallende paarseroze bloemen  in mei. Plant ze liefst op droge gronden. 

ALLIUM SCHOENOPRASUM
Bieslook

Bieslook vormt compacte pollen van grasachtige halmen van zo'n 30 cm lang. Ze zijn in het begin van de zomer overdekt met roze of paarse bloemen (mooi in lage border). Wil je bieslook als keukenkruid gebruiken, verwijder dan de bloemen zodat deze de planten niet uitputtten. Oogst het jonge blad door het juist boven de grond af te snijden (doe dit regelmatig).

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...