Vaste planten, grassen & kruiden

ANAPHALIS TRIPLINERVIS
Siberische edelweiss

Valse edelweiss bloeit met hoofdjes van witte bloempjes. Ze kan uitstekend worden gebruikt als droogbloem. De bladeren zijn grijsgroen van kleur, aromatisch en lancetvormig. Opgepast: plant ze niet op een al te droge grond. Mooi in combinatie met Knautia, Salvia of Phlox.

ANCHUSA AZUREA
'DROPMORE'
Ossentong

Een ruwbladige vaste plant waarvan de onderste, smalle, groene, behaarde bladeren wel 30-40 cm lang kunnen worden. De behaarde stengels eindigen in vrij grote pluimen van mooie, hemelsblauwe bloemen. Bij strenge vorst afdekken. Deze soort groeit het best op een droge grond. Ook in de schaduw doet ze het goed. Mooi te schikken met Artemisia of met de oranje bloemen van bv. Asclepias tuberosa.

ANEMONE
(algemene info)
Anemoon

Weer een niet te missen plantengeslacht bestaande uit lentebloeiers, zomerbloeiers en herfstsoorten. Zeker de herfstanemonen mogen nooit ontbreken. Ze kunnen jarenlang op dezelfde plaats blijven en altijd even spectaculair hun bloemen spreiden in het najaar. Konijnvrij. Anemonen zijn meestal bladverliezende planten met drie- tot vijflobbige, diep ingesneden, groene bladeren die in een wortelrozet ofwel langs de stengel staan. Geef de anemonen de eerste jaren een winterdek. Als ze zich éénmaal gevestigd hebben hoeft dit niet meer te gebeuren. Mooi gecombineerd met de strakke aren van Cimicifuga, Persicaria, Aconitum,....

ANEMONE HUPEHENSIS
'SPLENDENS'
Japanse anemoon

Een iets behaarde vaste plant met drietallige, groene bladeren, zwak drie- tot vijflobbig, grof gezaagd. De veelal smalle bloemblaadjes vormen puperrode bloemen die zich in veelbloemige pluimen bevinden in september-oktober. Het plantje kan een hoogte van 80 cm bereiken. Een sierraad voor vochthoudende, humusrijke bodems.

ANEMONE HYBRIDA
'KÖNIGIN CHARLOTTE'
Herfstanemoon

Een sterke vaste plant met drietallige, gelobde, donkergroene bladeren. De mooie, halfgevulde, roze bloemen met donkerroze achterkant verschijnen vanaf augustus tot oktober. Een unieke borderplant die vooral op een humusrijke grond goed gedijt. Deze variëteit bereikt een hoogte van 80 cm.

ANEMONE HYBRIDA
'HONORINE JOBERT'
Herfstanemoon

Een vaste plant met drietallige, gelobde, donkergroene bladeren. De mooie, 6 à 7 cm grote, witte bloemen met opvallende, gele meeldraden zijn verenigd in pluimen. Deze soort bloeit in september-oktober en kan een hoogte van 100 cm bereiken (na enige jaren vast staan). De beste witte anemoon die vooral op een humusrijke grond goed gedijt. Tot 100 cm.

ANEMONE HYBRIDA
'RUBRA PLENA'
Herfstanemoon

Een vaste plant met drietallige, groene bladeren, zwak drie- tot vijflobbig, grof gezaagd. Purperroze, halfgevulde bloemen van augustus tot november. Het plantje kan een hoogte van 80 cm bereiken.

ANEMONE LESSERI
Anemoon

Een vaste plant met drietallige gelobde, donkergroene bladeren. 6 à 7 cm grote, karmijnrode bloemen met opvallende, gele meeldraden. Deze soort bloeit in mei-juni en wordt 25 cm hoog. Een soort met opvallende geveerde bladeren. Een aanrader!

ANEMONE SYLVESTRIS
Bosanemoon

Een erg mooie anemoon met enkelvoudige, witte bloemen van mei-juli. Het is een soort tot 40 cm hoog voor vochtige plaatsen in de halfschaduw.

ANEMONOPSIS MACROPHYLLA

Een uitzonderlijk verfijnde plant voor frisse humusrijke bodem. De varenachtige bladeren vormen een decoratieve pol met daarboven knikkende lavendel-paarse bloemen. Droge wind hindert de groei en maakt de plant ijl. Bescherming tegen late nachtvorst zorgt voor meer bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...