Vaste planten, grassen & kruiden

PHLOX SUBULATA
'AMAZING GRACE'

Een wintergroene, lage phlox (10 cm) met een overvloed aan witte, stervormige bloempjes van april tot juni.  Fijne, naaldachtige, groene blaadjes.

PHLOX SUBULATA
'CANDY STRIPES'

Een wintergroene, lage phlox (10 cm) met een overvloed aan roos met wit gestreepte, stervormige bloempjes van april tot juni.  Fijne, naaldachtige, groene blaadjes.

PHLOX SUBULATA
'MOERHEIMII'

Een wintergroene, lage phlox (10 cm) met een overvloed aan roze, stervormige bloempjes van april tot juni.  Fijne, naaldachtige, groene blaadjes.

PHLOX SUBULATA
'PURPLE BEAUTY'

Een wintergroene, lage phlox (10 cm) met een overvloed aan purperblauwe, stervormige bloempjes van april tot juni. Fijne, naaldachtige, groene blaadjes.

PHRAGMITIS AUSTRALIS
Riet

Het overbekende riet dat zich snel verder zet en veelvuldig gebruikt wordt voor waterzuivering. Tot 250 cm hoog en goed bestand tegen verontreinigingen maar ook tegen droogte en vocht. 

PHUOPSIS STYLOSA
PHYSALIS ALKEKENGI VAR. FRANCHETII
Lampionplant

Een vaste plant met onopvallende, witte bloemen van juli tot september die worden gevolgd door mooie, fel oranjerode vruchten omringd door opgezwollen oranjerode kelken. Deze soort heeft ovale, groene bladeren. Deze plant stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Oppassen waar je deze plant neerpoot! Met behulp van zijn ondergrondse wortelstokken spreidt hij zich snel uit. Een must voor de bloemschikkers.

PHYSOSTEGIA VIRGINIANA
'SUMMERSNOW’
Scharnierplant

Een gemakkelijke plant voor de volle zon die in goede tuingrond fel uitbreidt en best wat in toom gehouden wordt. Witte, tweelippige bloemen in aren (juli-september). De bladeren zijn lancetvormig langsheen de rechtop gaande stengels. De verschillende Physostegia's geven goede snijbloemen. Hoogte: 60 cm.

PHYSOSTEGIA VIRGINIANA
'VIVID’
Scharnierplant

Een gemakkelijke plant voor de volle zon die in goede tuingrond fel uitbreidt en best wat in toom gehouden wordt. Purperroze, tweelippige bloemen in aren (juli-september). De bladeren zijn lancetvormig langsheen de rechtop gaande stengels. De verschillende Physostegia's geven goede snijbloemen. Hoogte: 40 cm.

PLANTAGO MAJOR
'ROSULARIS'

Dit vaste plantje groeit tot 20 cm hoog en vertoont een prima groenachtig snijbloempje in de zomer en herfst.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...