Vaste planten, grassen & kruiden

PLATYCODON GRANDIFLORUS
‘MARIESII’
Ballonklokje, prachtklok

Een vaste plant met halverwege de zomer alleenstaande, eindstandige, ballonvormige bloemknoppen waaruit klokachtige, hangende, blauwe bloemen verschijnen. Het plantje heeft ovale, scherp getande, blauwachtig groene bladeren. Het is een langlevende vaste plant voor een goede, niet al te droge grond. Het ballonklokje komt laat uit de grond. Goed te combineren met vroege bloeiers.

POA LABILLARDIERI
Beemdgras

Een blauwachtig gras tot 70 cm hoog met fijne bloei vanaf juni.Voor een droge en zonnig standplaats!

PODOPHYLLUM HEXANDRUM

Bolvormige plant. Houdt van vocht en half schaduw. De witte bloemen worden gevolgd door 5cm grote rode vruchten. Een langlevende plant die wat tijd vraagt om aan te slaan. De bladeren openen zich vroeg in het voorjaar als een paraplu. Iets voor de liefhebber.

POLEMONIUM CAERULEUM
Jakobsladder

Een vaste plant met lavendelblauwe bloemen met oranjegele meeldraden tussen een fijn samengesteld, groen blad. Het is de mooie rangschikking van de blaadjes die aan een 'ladder' doet denken. Deze soort zaait zich overvloedig uit.

POLYGONATUM MULTIFLORUM
Salomonszegel

Een bekende vaste plant die weinig eisen stelt aan grond en standplaats zolang er maar wat schaduw is. Aan de sierlijk overhangende stengels staan de ovale, middelgroene bladeren. In de oksels van deze bladeren verschijnen in mei-juni trosjes hangende, buisvormige, groenwitte bloemen.

POLYGONATUM MULTIFLORUM
‘VARIEGATUM’
Salomonszegel

Een bekende vaste plant die weinig eisen stelt aan grond en standplaats zolang er maar wat schaduw is. Aan de sierlijk overhangende stengels staan de ovale, bonte bladeren. In de oksels van deze bladeren verschijnen in mei-juni trosjes hangende, buisvormige, groenwitte bloemen.

POLYGONUM AMP.
'INVERLEITH'
Adderwortel

Een lage variant  tot 50 cm hoog van deze ondertussen geprezen adderwortelsoort. Bloeit van de zomer tot de eerste vorst met rechtopstaande aren van rode bloempjes.

POLYSTICHUM BRAUNII
Varen

Een wintergroene varen. Deze soort kan een hoogte van ongeveer 80 cm bereiken en heeft diepgroene bladveren. Alvorens de jonge bladveren zich ontvouwen zijn zij bedekt met zilverkleurige schubben.  Het zijn stevige varens die als borderplant of als onderbeplanting gebruikt kunnen worden.

POLYSTICHUM SETIFERUM
Naaldvaren (Niervaren)

Een semi-groenblijvende varen met donkergroene, 20 tot 100 cm lange bladeren. De blaadjes zijn gesteeld. Deze soort kan een hoogte van ongeveer 80 cm bereiken.

POLYSTICHUM TSUS SIMENSE
Smalle schildvaren

Een wintergroene varen. Deze soort kan een hoogte van ongeveer 40 cm bereiken. Het zijn stevige varens die als borderplant of als onderbeplanting gebruikt kunnen worden. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...