Vaste planten, grassen & kruiden

POTENTILLA ATROSANGUINEA
Bloedrode ganzerik

Een tot 50 cm hoge vaste plant met slappe, opgaande stengels en donkergroen, drie- tot vijftallige, gezaagde bladeren. De 2 à 3 cm grote, scharlakenrode bloemen verschijnen in juni-juli-augustus. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond en standplaats.

POTENTILLA AUREA
Ganzerik

Deze vaste plant bloeit met gele bloempjes van mei-augustus kan een hoogte van 10 cm bereiken. De samengestelde bladeren zijn groen, vijftallig en eirond-lancetvormig. Rotsplantje of voor gebruik vooraan in de border.

POTENTILLA NEPALENSIS
'MISS WILMOTT’
Ganzerik

Een vaste plant tot 40 cm hoog met drie- soms vijftallige, vrij donkergroene bladeren aan slappe, opstijgende stengels. De zalmroze bloemen met donkerrood hart verschijnen in juni-juli-augustus. Deze soort stelt weinig eisen aan de grond.

PRIMULA DENTICULATA
'ALBA’
Kogelprimula

Een vaste plant met groene, breed ovale bladeren in rozetten die een hoogte van 15 cm bereikt. Het plantje bloeit in april-mei met mooie witte bloempjes in een kogelvormige bloeiwijze.

PRIMULA DENTICULATA
'RUBIN’
Kogelprimula

Een vaste plant met groene, breed ovale bladeren in rozetten die een hoogte van 20 cm bereikt. Het plantje bloeit in april-mei met mooie rode bloempjes in een kogelvormige bloeiwijze.

PRIMULA FLORINDAE
Sleutelbloem

Een vaste plant met groene, breed ovale bladeren die een hoogte van 60 cm bereikt. Het plantje bloeit van juli tot augustus met mooie zwavelgele bloempjes.

PRIMULA ROSEA
‘GRANDIFLORA’
Primula

Een vaste plant met groene, breed ovale bladeren die een hoogte van 15 cm bereikt. Het plantje bloeit van maart tot april met mooie roze bloempjes.

PRIMULA VIALII
Orchideeprimula

Lilaroze bloemen die in de knop donkerrood van kleur zijn. Bladeren zijn smal. Een schitterende verschijning. Voor de tuin helaas minder geschikt.

PRUNELLA GRANDIFLORA
Brunel, Bijenkorfje

Een vaste plant met opstijgende stengels. Het blad is eivormig tot lancetvormig en donkergroen van kleur. Violetblauwe lipbloemen in dichte aren. Wendt hem aan als bodembedekker voor verwildering in een natuurlijke tuin. Weinig kieskeurig met zijn grondsoort en standplaats.

PULMONARIA ANGUSTIFOLIA
'AZUREA'
Longkruid

Deze vroeg en goed bloeiende vlinderplant draagt blauwe, buisvormige bloempjes in maart-april. In tegenstelling tot de andere zijn de ovale, fluwelig aanvoelende bladeren groen van kleur (niet gevlekt). Het zijn schaduwplanten bij uitstek! Zorg voor een niet al te droge standplaats! Snoei na de bloei. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...