Vaste planten, grassen & kruiden

RODGERSIA PINNATA
Schout-bij-nacht

Deze vaste plant bezit groene bladeren met bronskleurige gloed die samengesteld zijn uit vijf tot negen smal ovale blaadjes. Juni-juli verschijnen er dichte pluimen met veel vertakkingen en stervormige, bleekroze bloemen. Rogersia pinnata kan een hoogte van 100 cm bereiken.

RODGERSIA PODOPHYLLA
'BRAUNLAUB'

Rodgersia podophylla onderscheidt zich van de andere soorten door de spectaculaire bladvorm. Een goede hoge bodembedekker voor een vruchtbare bodem in halfschaduw. Op droge gronden en in de zon geplant verdort het blad bij de eerste zonnige zomerdagen. De bloemen zijn minder architecturaal als deze van Rodgersia aesculifolia.

ROSMARINUS OFFICINALIS
Rozemarijn

Rozemarijn heeft smalle, grijsgroene bladeren die bij beroering de typische harsgeur losmaken. De blauwe bloempjes staan dicht tegen de stengels en zitten verscholen tussen de bladeren. Ze verschijnen einde van het voorjaar. Het is een winterharde, groen blijvende struik die in strenge winters en op gure, onbeschutte plaatsen bescherming vraagt.

RUDBECKIA FULGIDA
'GOLDSTURM’
Zonnehoed

Deze plant met gele bloem en zwartbruin hart bloeit van augustus-oktober. De plant bereikt een hoogte van 60 cm. De bladeren zijn groen van kleur, eirond tot lancetvormig, sommige diep ingesneden en gezaagd. Stelt weinig eisen aan de grond. Schitterende soort die zeer lang bloeit. Ze zetten zich tamelijk snel verder en zijn niet kieskeurig wat betreft de grond. Wel zon!

RUDBECKIA NITIDA
'HERBSTSONNE’
Zonnehoed

Goudgele bloemen. Prachtige lichtpunten in de herfsttuin!

RUMEX ACETOSA
Veldzuring

Op een zonnig plaats zijn vele delen van de plant rood aangelopen. Deze plant bloeit in mei-juni. De bloemen groeien in losse, slanke pluimen.Kan meer dan 50 cm hoog worden. Bij de mensen staat de plant bekend als 'zurkel'. In de keuken worden de blaadjes gebruikt voor salades, soepen en sauzen.Dit kruid heeft een zure smaak door aanwezigheid van oxaalzuur.

RUMEX SANGUINEUS V. ATROSANG.
Bloedzuring

Een zuring met decoratieve bladeren met opvallende rode nerven! Deze plant bloeit in mei-juni. De bloemen groeien in losse, slanke pluimen.Kan meer dan 50 cm hoog worden. Bij de mensen staat de plant bekend als 'zurkel'. In de keuken worden de blaadjes gebruikt voor salades, soepen en sauzen. Dit kruid heeft een zure smaak door aanwezigheid van oxaalzuur.

SAGINA S.
'AUREA’
Vetmuur

Vetmuur heeft witte, kleine, stervormige bloempjes. In niet bloeiende toestand lijkt het plantje veel op mos. Gebruik het voor kleine stukjes. Goudgele blaadjes.

SAGINA SUBULATA
Vetmuur

Vetmuur heeft witte, kleine, stervormige bloempjes. In niet bloeiende toestand lijkt het plantje veel op mos. Gebruik het voor kleine stukjes.

SAGINA SUBULATA
'AUREA'
Vetmuur

Vetmuur heeft witte, kleine, stervormige bloempjes. In niet bloeiende toestand lijkt het plantje veel op mos. Gebruik het voor kleine stukjes.
Goudgele blaadjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...