Vaste planten, grassen & kruiden

ANGELICA ARCHANGELICA
Engelwortel

Een forse blikvanger die best achterin de kruidtuin of de border kan geplant worden. Het tweede jaar groeit deze tweejarige uit tot een enorme plant met heldergroene bladeren van 60 cm lang en schermen van geelgroene bloemen op 2 meter hoge stengels. Alle delen van de plant zijn bij aanraking heerlijk geurend. Eenmaal in de tuin gevestigd zal deze engelwortel zich spontaan uitzaaien.

ANTENNARIA DIOICA
'ALBA'
Rozenkransje

Een zeer lage, groen blijvend, opvallende bodembedekker met grijswitte bloemen. De bladeren zijn opvallend grijzig van kleur en staan in rozetten bij elkaar. Een soort voor de droogste en zonnigste plaatsen. Wanneer je deze soort als bodembedekker aanwendt, doe dit dan voor kleine oppervlakten. Er kunnen zich nog altijd onkruiden tussen vestigen. Wieden wordt dus niet volledig uitgesloten.

ANTENNARIA DIOICA
'RUBRA'
Rozenkransje

Een zeer lage, groen blijvend, opvallende bodembedekker met roze bloemen. De bladeren zijn opvallend grijzig van kleur en staan in rozetten bij elkaar. Een soort voor de droogste en zonnigste plaatsen. Wanneer je deze soort als bodembedekker aanwendt, doe dit dan voor kleine oppervlakten. Er kunnen zich nog altijd onkruiden tussen vestigen. Wieden wordt dus niet volledig uitgesloten.

ANTHEMIS CARPATICA
‘KARPATENSCHNEE’
Kamille

Een vaste plant tot 15 cm hoog met witte, margrietachtige bloempjes in de maanden mei en juni.

ANTHEMIS HYBRIDA
'KELWAYI'
Kamille

Een sterk vertakte vaste plant met fijn gedeelde, groene bladeren. De gele kamille bloeit met alleenstaande, donkergele, op margrietjes gelijkende, grote bloemen. Een soort die op arme gronden goed gedijt en liefst op een zonnige plaats wordt aangeplant. Snoei nog tijdens de bloeit kort om de winter beter door te komen en om de levensduur van deze lang bloeiende plant te verlengen. Goede snijbloem.

ANTHEMIS NOBILIS
(=CHAMAEMELUM NOBILE)
Roomse kamille

Een kruid dat met witte margrietjes (opvallend geel hart) bloeit van juli tot september. Dit kruid heeft varenachtige, frisgroene bladeren. Het is niet direct een keukenkruid maar is wel medicinaal.

AQUILEGIA
(algemene info)
Akelei

Een vaste plant met meervoudig samengestelde bladeren. De bloemen bestaan uit vijf kelkbladeren afgewisseld met vijf kroonbladeren die meestal uitlopen in een haakvormig, gekruld spoor. Het is een plant die verschillende jaren zeer weelderig bloeit maar dan toch sterk vervalt. De Akelei zaait zich weelderig verder. Of de kleur en vorm dan behouden blijft is natuurlijk afwachten! Het zijn goede snijbloemen. Het mooie van de Akelei is de eenvoud, de nostalgische uitstraling en de bloem die her en der de andere planten een kleurrijke toets geven. Digitalis, Hosta, Silene combineren mooi met Aquilegia. Goede plant voor de halfschaduw. Wordt niet door konijnen gelust.

AQUILEGIA
‘NORA BARLOW’
Akelei

Een vaste plant tot 80 cm hoog met meervoudige, samengestelde bladeren en gevulde bloemen in mei-juni die lijken op een narrenkap. De bloemen zijn apart van kleur: rood met wit en een vleugje groen. Een goede plant voor halfschaduw. Het mooie van de akelei is de eenvoud, de nostalgische uitstraling.

AQUILEGIA
'WOODSIDE VARIEGATA'
Akelei

Het blad van de akeleien behoudt zijn sierwaarde gedurende meerdere maanden. Van deze vormt het blad zelfs de hoofdsierwaarde, de plant lijkt op een afstand constant in bloei. De bonte bladeren verkleuren rood in de herfst.

AQUILEGIA CHRYSANTHA
‘YELLOW QUEEN’

Een vaste plant tot 90 cm hoog met meervoudig, samengestelde bladeren en gele, grote bloemen (mei-juli) die lijken op een narrenkap. Een goed plant voor halfschaduw. Het mooie van de Akelei is de eenvoud, nostalgische uitstraling en de bloem die her en der de andere planten een kleurrijke toets geven.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...