Vaste planten, grassen & kruiden

TROLLIUS
'ORANGE PRINCESS'
Kogelbloem

Een vaste plant die bloeit van mei tot juli met bolvormige, donkeroranje bloemen op de enkelvoudige stengels. De bladeren zijn groen, gedeeld en ingesneden. Het plantje bereikt een hoogte van 50 cm en gedijt best op een vochtige grond.

TROLLIUS CHINENSIS
'GOLDEN QUEEN’
Kogelbloem

Een vaste plant die bloeit met de typerende bolvormige, diep oranjegeel, gevulde bloemen op de enkelvoudige stengels. De bladeren zijn groen, gedeeld en ingesneden. Plant ze op voldoende voedselrijke en vochthoudende grond. Goede snijbloem.

TROLLIUS EUROPAEUS
Kogelbloem

Heldergele bloemen.

VALERIAAN OFFICINALES
Valeriaan

Valeriaan heeft een mooi samengesteld, blauwgroen blad en witte of roze bloemen in schermen die in het voorjaar op 150 cm hoge stengels staan. Ze hebben een vanilleachtige geur. Vroeger werd valeriaan vooral geteeld om de wortel die voor vele medicinale doeleinden werd gebruikt. Als je het teelt voor de wortel moet je de bloem verwijderen.

VERBASCUM BOMBYCIFERUM
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van gele bloemen die ver boven de bladrozet uitsteken.

VERBASCUM CHAIXII
'ALBUM'
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van witte bloemen (juli-september) die ver boven de bladrozet uitsteken. Hoogte: 125 cm. 

VERBASCUM PHOENICEUM
Toorts

Een tweejarige of kortlevende vaste plant met grote rozetten van wollig behaarde, zilvergrijze bladeren en rechtopgaande 'toortsen' van roos getinte bloemen (mei-juni) die ver boven de bladrozet uitsteken.  

VERBENA BONARIENSIS
IJzerhard

Eveneens een kortlevende, mooie, luchtige vaste plant met donkergroene bladeren en kleine, paarsachtige, blauwe bloemen aan hoge, vertakte stengels. Zaait zich uit zodat we hem ook na een strenge winter nog terugvinden. Een prachtige sfeerschepper met een lange bloei. Kan als snijbloem gebruikt worden.

VERONICA
Ereprijs
VERONICA LONGIFOLIA
'SCHNEERIESIN’
Ereprijs

Deze vaste plant bezit lancetvormige, getande, middelgroene bladeren en eindstandige, lange trossen met stervormige, witte bloemen van juli tot augustus. Deze plant bereikt een hoogte van 80-100 cm.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...