Vaste planten, grassen & kruiden

SALVIA
Salie

Salie verkiest een zonnige standplaats. Het zijn planten waar de bijen verzot op zijn. Het loof van de salie ruikt heerlijk en heeft in de kruidengeneeskunde een onberispelijke reputatie opgebouwd. Zijn antiseptische werking is overbekend. Snoei salie na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede bloei.

SALVIA NEMOROSA
Siersalie

Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Hij bloeit met zuiver witte, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 50 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede. Misschien wel de mooiste saliesoort.

SALVIA NEMOROSA
'MAINACHT’
Siersalie
Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Hij bloeit met zwartblauwe, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 60 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede.
SALVIA NEMOROSA
'OSTFRIESLAND’
Siersalie

Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Hij bloeit met diep paarsblauwe, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 50 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede.

SALVIA NEMOROSA
'ROSE QUEEN'
Siersalie

Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Hij bloeit met zuiver roze, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 50 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede. Misschien wel de mooiste saliesoort. 

SALVIA NEMOROSA
'SCHNEEHUGEL'
Siersalie

Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Hij bloeit met zuiver witte, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 50 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede bloei.

SALVIA OFFICINALIS
'PURPURASCENS'
Salie

Een vaste plant tot 50 cm hoog met opvallende, purperrode bladeren. Salie verkiest een zonnige standplaats. Het zijn eveneens planten waar de bijen verzot op zijn.

SALVIA OFFICINALIS
Echte of Blauwe salie

Salie is een laag, semi-groenblijvend struikje dat niet hoger wordt dan zo'n 60 cm. In de zomer vormt hij een heuveltje van aromatisch blad. De lichtviolette bloemen verschijnen van juni tot augustus. Ze worden ook dikwijls verwijderd om meer energie naar het blad te sturen. Insnoeien begin september.

SALVIA VERTICILLATA
'PURPLE RAIN'
Salie

Salie verkiest een zonnig standplaats. De bijen zijn er op verzot. Het loof geurt heerlijk. Deze variëteit bloeit met roodpaarse, aarvormige bloemen in juli-augustus en bereikt een hoogte van 50 cm. Snoei direct na de eerste bloei terug! Je stimuleert zo een tweede.

SAMBUCUS NIGRA
'BLACK LACE'
Vlierbes

Een schitterende vlierbes tot 4 meter hoog met  de typische opvallende, diep purperrode, geveerde bladeren! Een prachtige solitair. Lichtroze bloemschermen kleuren de plant in mei-juni. Eetbare bessen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...