Vaste planten, grassen & kruiden

STACHYS BYZANTINA
Ezelsoor

Een groen blijvende vaste plant met wollige, grijze, ovale tot langwerpige bladeren. Van juni tot augustus verschijnen er zachtpaars tot roze lipbloemen in dichte schijnaren. Alleen gebruiken op droge gronden! Alle soorten van Stachys zijn konijnvrij.

STACHYS BYZANTINA
'SILVER CARPET’
Ezelsoor

Een groenblijvende vaste plant met wollige, grijze, ovale tot langwerpige bladeren. Dit plantje bereikt een hoogte van 20 cm. Deze variëteit bloeit nauwelijks en wordt vooral gebruikt om en neutraal vlak te maken. Prachtig grijze kleur.

STIPA GIGANTEA
Vedergras

Een semi-groenblijvend gras. 's Zomers tot ver in de winter verschijnen er open pluimen van zilverachtige aartjes met lange kafnaalden en hangende, goudkleurige helmknoppen. Net een spetterend vuurwerk. De bladeren zijn smal en lang van vorm. Ze hebben een groene kleur. Uiterst waardevol en onmisbaar in de tuin. Bij strenge vorst afdekken!

STIPA TENUIFOLIA
'PONY TAILS'
Vedergras

Een ietwat groenblijvende Stipa tot 50 cm hoog die heel wat beweging kan brengen in de border of tuin. Een lust voor het oog door de dansende bloeiwijze. In ons klimaat toch maar frêle. Goed te gebruiken op een zonnige en droge standplaats.

STROBILANTHES ATROPURPUREUS

Een vaste plant  tot 125 cm hoog met prachtige, blauwe, op het eerste zicht lipachige bloemen. Deze weinig voorkomend plant bloeit vanaf augustus tot zeer laat in het najaar. Donkergroene, rondachtige tot netelvormige bladeren. Plant hem op een warme plaats in de tuin.

SYMPHYTUM GRANDIFLORUM
Smeerwortel

Een sterk voortzettende, zeer goede bodembedekker voor de natuurlijke tuin met groene, ruwe bladeren en hangende trosjes van buisvormige, crèmekleurig bloemen. Gedijt zowel in de zon als in de schaduw. Een aan te raden bodembedekker voor natuurlijke tuinen!

SYMPHYTUM GRANDIFLORUM
‘WISLEY BLUE’
Smeerwortel

Een sterk voortzettende, zeer goede bodembedekker voor de natuurlijke tuin met groene, ruwe bladeren en hangende trosjes van buisvormige, fletsblauwe bloemen. Gedijt zowel in de zon als in de schaduw.

SYMPHYTUM RUBRUM
Smeerwortel

Een sterk voortzettende, zeer goede bodembedekker voor de natuurlijke tuin met groene, ruwe bladeren en hangende trosjes van buisvormige, rode bloemen. Gedijt zowel in de zon als in de schaduw.

TANACETUM
‘ROBINSON’S RED’
Margriet

Een zomermargriet met mooie, op margrieten gelijkende, rode bloemen die verschijnen van mei-juni. Deze plant bereikt een hoogte van 70 cm. De bladeren zijn vijfdelig van vorm en blauwgroen van kleur. Een Coccineum-hybride.

TANACETUM C.
‘ROBINSON’S ROSE’
Margriet

Een zomermargriet met mooie, op margrieten gelijkende, rode bloemen die verschijnen van mei-juni. Deze plant bereikt een hoogte van 80 cm. De bladeren zijn vijfdelig van vorm en blauwgroen van kleur. Een Coccineum-hybride.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...