Vaste planten, grassen & kruiden

TIARELLA WHERRYI

Een prachtige, semi-groen blijvende bodembedekker op schaduwrijke, frisse plaatsen. De bladeren zijn lichtgroen maar kleuren naar de herfst ietwat rood. Van mei tot augustus verschijnen er vele trosjes van witte bloempjes. Dit is een zeer waardevolle plant. Vormt geen uitlopers. Bloeit vooral lang door.

TOVARA VIRGINICA
'PAINTERS PALETTE'

Een echte bladplant tot 80 cm hoog met divers gepanacheerde bladeren. Ideaal om een donkere plek op te lichten. Om te planten in de zon of halfschaduw. Ook een goede kuipplant. In de late zomer verschijnen de kleine rode bloempjes die van weinig betekenis zijn.

TRADESCANTIA
'ZWANENBURG BLUE'
Eendagsbloem

Lange, lancetvormige, groene bladeren typeren deze plant. De donkerblauwe bloemen, bestaande uit 3 kroonbladeren, bloeien maar één dag en staan in bundels bij elkaar. Gewaardeerde vaste plant omwille van zijn lange bloeiperiode (juni-september).

TRADESCANTIA ALBIFLORA
'INNOCENCE'
Eendagsbloem

Lange, lancetvormige, groene bladeren typeren deze plant. De witte bloemen, bestaande uit 3 kroonbladeren, bloeien maar één dag en staan in bundels bij elkaar. Gewaardeerde vaste plant omwille van zijn lange bloeiperiode (juni-september).

TRADESCANTIA ALBIFLORA
'RUBRA'
Eendagsbloem

Lange, lancetvormige, groene bladeren typeren deze plant. De purperrode bloemen, bestaande uit 3 kroonbladeren, bloeien maar één dag en staan in bundels bij elkaar. Gewaardeerde vaste plant omwille van zijn lange bloeiperiode (juni-september). 

TRAGOPOGON PORRIFOLIUS
Blauwe morgenster

De blauwe morgenster kent vele volksnamen waaronder oesterplant. Deze namen bewijzen het vroegere wijdverbreide gebruik van deze plant als wortelgroente of kruid. Door de grote sierwaarde van bloem van en zaaddoos kan je deze plant gebruiken voor het tijdelijk opvullen van gaten in de border. Beschouw de aankoop van deze plant als de aankoop van een pakket zaden want de plant sterft af nadat er eenmaal zaden ontstaan zijn. Voor gebruik als sierplant kan je zowel in het voorjaar als het najaar zaaien, als groente is alleen voorjaarszaai geschikt.

TRICYRTIS FORMOSANA

Een opgerichte vaste plant die in het najaar bloeit met prachtige, speciale, gespoorde, paarsachtig-roze gevlekte bloemen met gele keel (orchidee-achtig). Glanzende, donkergroene, smalle bladeren langsheen rechtopstaande stengels. Niet te missen! Plant op niet al te droge plaatsen in lichte schaduw.

TRICYRTIS HIRTA

Een schitterende, vaste plant tot 50 cm hoog met op orchidee lijkende bloemen in september-oktober-november. Ze zijn melkwit van kleur met iets lila zweem en lila vlekken. Eén van de laatst bloeiende planten.

TRILLIUM GRANDIFLORUM
Boslelie

De Trillium grandiflorum bloeit in april-mei met grote drietallige bloemen die in het begin wit zijn en en via roze naar paars evolueren. Deze boslelie doet het ook prima als bodembdekker onder bomen of struiken. In de winter sterft het loof volledig af om dan in de vroege lente als uit het niets tevoorschijn te komen met zijn spectaculaire bloemen.

TROLLIUS
'ORANGE PRINCESS'
Kogelbloem

Een vaste plant die bloeit van mei tot juli met bolvormige, donkeroranje bloemen op de enkelvoudige stengels. De bladeren zijn groen, gedeeld en ingesneden. Het plantje bereikt een hoogte van 50 cm en gedijt best op een vochtige grond.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...