Vaste planten, grassen & kruiden

ARUNCUS DIOICUS (SYLVESTRIS)
Geitenbaard

Deze vaste plant bezit grote, twee- tot driemaal geveerde, groene bladeren met dubbel gezaagde blaadjes. De zeer kleine, roomwitte bloemen zijn verenigd in prachtige, grote, eindstandige pluimen. De plant bloeit in juni-juli-augustus en bereikt een hoogte van 100 tot 200 cm. Een mooie solitair voor een voldoende vochtige grond.

ARUNDO DONAX
Pijlriet

Een rietsoort tot 3 à 4 m hoog met brede, blauwgroene, bandvormige bladeren die zitten om stijve, opgaande stengels. Zij sterft af in de winter en schiet terug op in het voorjaar. Bij strenge winters is het aan te raden de voet van de plant goed af te dekken. Pijlriet gedijt zeer goed op vochtige plaatsen en kan zelfs een stukje onder water geplant worden. Een mooie solitair.

ASARUM EUROPAEUM
Mansoor

Een wintergroene vaste plant met glanzende, groene, leerachtige, niervormige bladeren die bloeit met kleine, bruine, verborgen bloempjes. Op de juiste plaats (wat vochtig, ietwat kalk door de grond gemengd, beschaduwd) is het een schitterende bodembedekker. Hij vraagt wel wat tijd om zich te vestigen. Vormt de perfecte achtergrond voor de verschillende Helleborus-soorten.

ASCLEPIAS TUBEROSA
Zijdeplant

Een opgerichte vaste plant met een lancetvormig, lang, groen blad. Van juli tot september verschijnen er welriekende, feloranje, vijfhoornige bloempjes gevolgd door lange, smalle, puntige peulen. Het zijn uitstekende snijbloemen. Planten voor slechte grond, zon en een droge doorlatende bodem. Afdekken in de winter is noodzakelijk.

ASPHODELINE LUTEA
Gele affodil

Deze vaste plant (80-100 cm )heeft mooie, eigenaardige, blauwgrijze, smal lijnvormige bladeren. In april-mei verschijnen de gele, 2 tot 3 cm grote bloemen aan opstaande, tot 20 cm lange trossen. Deze bloemen worden gevolgd door donkergroen dikke vruchten. Plant op een zonnige plaats in een goed gedraineerde grond.

ASPLENIUM SCOLOPENDRIUM (PHYLITIS SCOLOPENDRIUM)
Tongvaren

Een groen blijvende varen met tongvormige, leerachtige, fel groene bladeren. De rand van de bladeren is vaak gegolfd.

ASTER
Aster

Een geslacht met honderd en één soorten en variëteiten zodat het dikwijls moeilijk is, wijs te raken uit de nogal verwarrende naamgeving. In grote lijnen zijn de asters in te delen in de voorjaarsbloeiers (vb. Aster alpinus) en de prachtige, bossige, sterk vertakte zomer- of najaarsbloeiers. Een heleboel soorten heeft erg te lijden van de meeldauw. De A. ericoïdes, A. lateriflorus en A. novae-angliae zijn minder gevoelig. Anderzijds zijn ze amper te missen in de tuin omwille van de zomerse kleuren in de al wat sombere najaarsperiode! Vlinders en bijen vinden moeiteloos hun weg naar deze rijke bloeiers. Ook hier is het belangrijk om elke 2 à 3 jaar de planten door deling te verjongen en zo de sterke bloei te behouden. Asters zijn uitstekende snijbloemen. De planten worden niet door konijnen gegeten.

ASTER
'KYLIE'
Aster

Een aster tot 120 cm hoog met levendig lila gekleurde kleine bloempjes die overvloedig verschijnen in september-oktover. Deze cultivar vraagt voldoende ruimte.

ASTER
'OKTOBERLICHT'
Aster

Een aster tot 160 cm hoog met fijne, witte straalbloempjes met geelrood hartje en lange, late bloei in de herfst (9-11). 

ASTER
'RUBIN SCHATZ'
Aster

Een mooie aster tot 150 cm hoog met een overvloed aan dieprode bloempjes in het najaar. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...