Vaste planten, grassen & kruiden

ALLIUM SENESCENS
Sierui

Een erg lang bloeiende sierui voor een droge en zonnige standplaats. De typisch bolvormige lilaroze bloemen verschijnen in juli-augustus. Deze plant wordt 30 cm hoog.

ALLIUM TUBEROSUM
Knoflookbieslook

Allium tuberosum bloeit van mei tot augustus met mooie witte bloemschermen van witte stervormige bloempjes met groene streep. Deze plant wordt +/- 60 cm hoog. Het blad is breder en groffer dan van de gewone bieslook en heeft wat knoflookachtige smaak.

ALLIUM URSIUM
Daslook

Volgens de botanische benaming (Allium Ursium) zou deze plant berelook moeten noemen, het is echter daslook geworden. Deze lage uiachtige kan gebruikt worden als keukenkruid. In de schaduw van bladverliezende struiken kan deze inheemse plant door uitzaaien grote oppervlaktes innemen, wat een spectaculair beeld geeft in de lente. Het blad verwijnt in de zomer, de knol wacht dan op de volgende lente.

ALOYSIA TRIPHYLLA
Citroenverbena

Een niet winterharde bladverliezende, bossige heester met lichtgroene bladeren die fel naar citroen ruiken bij kneuzing. In de vroege zomer verschijnen er onopvallende trossen van zeer kleine, witte bloemen met lila gloed. Dek de plant goed af in de winter! Houdt hem in pot op het terras.

ALSTROEMERIA
'ORANGE QUEEN'
Incalelie

Een vaste plant met oranjegele, trechtervormige, fel gekleurde bloemen. Bescherm deze lelies tegen de vrieskou (afdekken)! Ze zijn niet echt winterhard

ALYSSUM MONTANUM
Schildzaad

Een rijk bloeiend vaste plantje met heldergele bloemen in schermpjes in het voorjaar. De bladeren zijn klein en grijsgroen van kleur. Mooi te gebruiken vooraan in een border, in rotstuintjes, op muurtjes. Volle zon en vooral niet te nat in de winter!

AMPELOPSIS BREVIPEDUNCULATA

Deze klimmer is voor het grootste deel van het groeiseizoen onopvallend, behalve dat de bloempjes massaal bijen aantrekken. In de herfst verschijnen echter prachtige gestippelde vruchten met opvallende kleuren. Geschikt voor bloemschikken. Ieder jaar flink terugsnoeien is aanbevolen.

AMSONIA TABERNAEMONTANA

Een weinig bekende, betrouwbare, sterke vaste plant met trossen van blauwe bloempjes die gelijken op deze van de maagdenpalm (Vinca). De aantrekkelijke, groene bladeren langsheen de opgaande stengels zijn lancetvormig (wilgachtig). Het is een plantje dat weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

ANACYCLUS PYRETHRUM VAR. DEPRESSUS
Marokkaanse kamille

Een rotsplantje met in de late lente witte, aan de onderkant rode bloemhoofdjes met de kroonblaadjes in een straal, als kamille. De blaadjes zijn zeer fijn gestructureerd. Ook deze vaste plant schuwt natte plaatsen in de winter.

ANAPHALIS MARGARITACEA
'SCHWEFELLICHT'
Siberische edelweiss

Valse edelweiss bloeit met hoofdjes van gele bloempjes. Ze kan uitstekend worden gebruikt als droogbloem. De bladeren zijn grijsgroen van kleur, aromatisch en lancetvormig. Opgepast: plant ze niet op een al te droge grond.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...