Vaste planten, grassen & kruiden

SILDACEA
'ELSIE HEUGH’
Grieks Malva

Een opgaande, bossig groeiende vaste plant met satijnroze bloemen aan lange aren van juli tot september. Prima snijbloem. Doe ze een winterjas aan!

SILENE MARITIMA
'WEISSKEHLCHEN’
Lijmkruid

Een zodevormende, grijsbladige vaste plant met witte bloempjes (groene kelk). Houdt van een zanderige grond in de volle zon.

SILENE SCHAFTA
Lijmkruid

Een vaste plant met rozetten van smalle, ovale, groene bladeren. Van augustus tot september verschijnen er stervormige, diep karmijnroze bloemen. Het plantje bereikt slechts een hoogte van 15 cm.

SINARUNDINARIA MURIELAE
Bamboe

Een wintervaste bamboe met groene, opstaande bladeren. Deze soort is massaal in bloei gekomen en sterft daarna af. Daarom werd murielae uit de handel genomen.

SINOCALYCANTHUS CHINENSIS

Een  zeldzame struik met een opvallend, frisgroen, groot blad, frisgroen. De hoogte na 10 jaar is 250 cm. De vrij grote, komvormige bloempjes zijn wit van kleur met een opvallend hart. De bloeiperiode is mei - juni.

SISYRINCHIUM ANGUSTIFOLIUM
Bieslelie

Een opgerichte, vaste plant (lijkt op de irissen) met een grasachtig groen blad en mooie, violetblauwe bloemen in eindstandige trossen van april tot juni. Afdekken in de winterperiode! In goede tuingrond zaaien ze zich goed uit.

SISYRINCHIUM STRIATUM
Bieslelie

Een opgerichte, vaste plant tot 60 cm hoog (lijkt op de irissen) met een grasachtig groen blad en mooie, zwavelgele bloemen in eindstandige trossen van april tot juni. In goede tuingrond zaaien ze zich goed uit. Plant nooit op een vochtige plaats. Een zonnige standplaats en een goed waterdoorlatende bodem zijn prima.

SMILACINA RAMOSA
Schijnsalomonszegel

Een sterke vaste plant die goed gelijkt op de bekede salomonszegel. Hij tooit zich met crèmewitte bloempluimen in mei-juni. Geef hem een schaduwrijke en voedzame standplaats. Tot 100 cm hoog.

SOLIDAGO
'GOLDKIND'
Guldenroede

Een vaste plant met veerachtige pluimen van gele bloemhoofdjes van augustus tot september. Deze soort bereikt een hoogte van 60 cm en heeft smalle, lancetvormige, groene bladeren die kruisgewijs ingeplant staan langs de opgaande stengels. In bloemboeketten te gebruiken.

SPOROBOLUS HETEROLEPIS
Prairiedropzaad

Een gras tot 80 cm hoog met een frisgroen overhangend blad. In de winter kleurt het koperrood. Dit gras heeft erg fijne, ijle, geelgrijze bloempluimen. Fantastische herfstkleur voor een zonnige standplaats.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...