Vaste planten, grassen & kruiden

THYMUS CITRIODORUS
'AUREUS'
Tijm

Een goudbladige citroenthijm die een hoogte van 10 cm bereikt. De bladeren zijn goudgeel van kleur later groengeel. Lilaroze bloempjes (juli-augustus).

THYMUS PRAECOX
'ALBIFLORUS'
Tijm

Een zeer laag groeiende tijm met klein, grijsgroen blad en witte bloempjes in juni-augustus. Hoogte: 5 cm

THYMUS PRAECOX
'COCCINEUS'
Tijm

Weer een prachtige zeer lage, heerlijk geurende tijm (tot 5 cm hoog). Deze vlinderplant bloeit met een overvloed aan rode bloempjes van juni tot augustus. Plant deze wintergroene plant in de volle zon.

THYMUS PRAECOX
'MINOR'

Weer een heel fijne zeer lage, heerlijk geurende tijm met een grijsgroen blad (tot 5 cm hoog). Deze vlinderplant bloeit met een overvloed aan lilaroze  bloempjes van juni tot augustus.

THYMUS PRAECOX
'PSEUDOLANUGINOSUS'
Tijm

Weer een prachtige zeer lage, heerlijk geurende tijm met een grijsgroen blad (tot 5 cm hoog). Deze vlinderplant bloeit met een overvloed aan roze bloempjes van juni tot augustus. Plant deze wintergroene plant in de volle zon.

THYMUS PRAECOX
'PURPLE BEAUTY'
Tijm

Weer een prachtige zeer lage, heerlijk geurende tijm met een groen blad (tot 5 cm hoog). Deze vlinderplant bloeit met een overvloed aan purperrode bloempjes van juni tot augustus. Plant deze wintergroene plant in de volle zon.

THYMUS SERPHYLLUM
Kruiptijm

Deze kruiptijm bezet snel grote vlakken en is daarom ook een ideale bodembedekker voor de volle zon (ideaal voor de rotstuin). Het kruid bloeit met rozerode bloemen.

THYMUS VULGARIS
Echte tijm

Deze soort wordt het meest in de keuken gebruikt. De lilaroze bloemen verschijnen van mei tot juli. Oppassen voor strenge winters.

THYMUS VULGARIS
'COMPACTUS'
Echte tijm

Deze echte tijm wordt het meest in de keuken gebruikt. De lilaroze bloemen verschijnen van mei tot juli. Deze cultivar groeit erg compact en bolvormig uit. Plant hem uiteraard op een zonnige plaats! Oppassen voor strenge winters. Snoei hem in april terug en verwijder het dode materiaal.

TIARELLA CORDIFOLIA
Schuimbloem, Perzische muts

Een prachtige, semi-groen blijvende bodembedekker op schaduwrijke, frisse plaatsen. De bladeren zijn lichtgroen maar kleuren naar de herfst ietwat rood. Van april tot juni verschijnen er vele trosjes van witte bloempjes. Dit is een zeer waardevolle plant. Eveneens een plantje waarvan de wortels door de taxuskever gegeten worden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...