Vaste planten, grassen & kruiden

AQUILEGIA DRAGONFLY HYBRIDS
Akelei

Een vaste plant met fijn gedeelde, decoratieve, groene bladeren en vrij stevige stengels die de fraai gespoorde, gemengd gekleurde bloemen dragen. De akelei bloeit in mei-juli en bereikt een hoogte van ongeveer 50 cm.

AQUILEGIA JONESII
‘KRISTALL’
Akelei

Een vaste plant tot 80 cm hoog met meervoudig, samengestelde bladeren en zuiverwitte bloemen in mei-juni die lijken op een narrenkap. Een goed plant voor halfschaduw. Het mooie van de akelei is de eenvoud, de nostalgische uitstraling en de bloem die her en der de andere planten een kleurrijke toets geeft.

AQUILEGIA VULGARIS
Akelei

Een vaste plant met fijn gedeelde, decoratieve, groene bladeren en vrij stevige stengels die de fraai gespoorde, blauwe bloemen dragen. De akelei bloeit in mei-juli en bereikt een hoogte van ongeveer 50 cm. Een aanrader binnen de aquilegia's.

AQUILEGIA VULGARIS
‘RUBY PORT’
Akelei

Een vaste plant tot 80 cm hoog met meervoudige, samengestelde bladeren en dubbel rode bloemen in mei-juni die lijken op een narrenkap. Een goed plant voor halfschaduw. Het mooie van de akelei is de eenvoud, nostalgische uitstraling en de bloem die her en der de andere planten een kleurrijke toets geeft.

ARABIS CAUCASICA
'ROSEA'
Randjesbloem

Een zodevormende, groen blijvende vaste plant die kruipende tot opstijgende stengels bezit. De bladeren zijn omgekeerd-eirond van vorm en groen van kleur. Een overvloed van kleine bloempjes. Het is de overbekende bodembedekker die veel op muurtjes of in rotstuintjes wordt gebruikt. Knippen in augustus! Roze bloempjes.

ARABIS CAUCASICA
'SNOWCAP'
Randjesbloem

Een zodevormende, groen blijvende vaste plant die kruipende tot opstijgende stengels bezit. De bladeren zijn omgekeerd-eirond van vorm en groen van kleur. Een overvloed van kleine bloempjes. Het is de overbekende bodembedekker die veel op muurtjes of in rotstuintjes wordt gebruikt. Knippen in augustus!

ARABIS CAUCASICA
'VARIEGATA’
Randjesbloem

Een zodevormende, groen blijvende vaste plant die kruipende tot opstijgende stengels bezit. De bladeren zijn omgekeerd-eirond van vorm en groen van kleur. Een overvloed van kleine bloempjes. Het is de overbekende bodembedekker die veel op muurtjes of in rotstuintjes wordt gebruikt. Knippen in augustus! Wit gerande blaadjes, witte bloempjes. Mooi in kuipen en potten.

ARENARIA MONTANA
Zandkruid

Deze rotsplant bloeit met witte, grote, ronde bloempjes. Zij vormt losse zoden van kleine, smal ovale, groene blaadjes. Gebruik ze voor kleine plaatsen of oppervlakten.

ARISAEMA TRIPHYLLUM
Jan-op-de-preekstoel

Jan op de preekstoel is een van de gemakkelijkste Arisaemas en is winterhard. De sierlijke drielobbige bladeren verbergen de helft van de opvallende bloem. De ganse plant inclusief de bloem wordt groter naarmate de plant ouder wordt, vandaar het grote verschil in hoogte dat je terugvindt in de literatuur. Jonge planten kunnen reeds bloeien op 15cm hoogte terwijl een 15 jaar oude plant 50 cm kan bereiken.

ARMERIA JUNIPERIFOLIA

Een groen blijvende, kussenvormende vaste planten met losse rozetten van scherp, puntig, grijsgroen blad. In het late voorjaar tot vroege zomer verschijnen de roze bloemen in bolletjes. Opgelet voor konijnen! Zij lusten er wel koek van.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...