Vaste planten, grassen & kruiden

SAMBUCUS NIGRA
'THUNDERCLOUD'
Vlierbes

Een schitterende vlierbes tot 3 meter hoog met  de typische opvallende, diep purperrode, geveerde bladeren! Een prachtige solitair. Lichtroze bloemschermen kleuren de plant in mei-juni.

SANTOLINA CHAMAECYPARISSUS

Een klein, wintergroen halfstruikje met grijsviltige bladeren en twijgen die sterk geuren. In juli-augustus verschijnen de gele, alleenstaande hoofdjes. Afdekken in de winterperiode. Snoeien in het voorjaar! Anders wordt het te snel houterig. Volle zon.

SATUREJA MONTANA
Winterbonenkruid

Een half wintergroen kruid met witviolette bloemen in het voorjaar. Snoei eens in het voorjaar om mals, fris loof te verkrijgen. Afdekken in de winterperiode is aan te raden!

SAXIFRAGA ARRENDSII
'PIXIE'
Mossteenbreek

Een kruipende, groenblijvende vaste plant met een overvloed van donkerroze bloempjes van mei tot juni. De blaadjes zijn samengesteld en frisgroen van kleur.

SAXIFRAGA ARRENDSII
'WHITE PIXIE'
Mossteenbreek

Een kruipende, groenblijvende vaste plant met een overvloed van witte bloempjes van mei tot juni. De blaadjes zijn samengesteld en frisgroen van kleur.

SAXIFRAGA COTYLEDON
‘SOUTHSIDE SEEDLING’

Zéér mooi! Witte bloempjes met rode stippen.

SAXIFRAGA URBIUM
'VARIEGATA’
Schildersverdriet

Een vaste plant met geelachtige, gevlekte, dik aanvoelende, ovale bladeren in rozetten en opgerichte losse pluimen van witte bloempjes.

SAXIFRAGA URBIUM
Schildersverdriet

Een vaste plant met groene, dik aanvoelende, ovale bladeren in rozetten en opgerichte losse pluimen van witte bloempjes.

SCABIOSA CAUCASICA
'ALBA’
Duifkruid

Een vaste plant met groene, lancetvormige wortelbladeren en witte, vrij grote bloemhoofdjes. De bloemstengels zijn zeer geschikt als snijbloem. Duifkruid verlangt een voedselrijke grond.

SCABIOSA COLUMBARIA
‘BUTTERFLY BLUE’
Duifkruid

Een doorbloeiende variëteit met lichtblauwe bloemen. Wel gevoelig voor meeldauw.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...