Vaste planten, grassen & kruiden

BOYKINIA ACONITIFOLIA

Een vaste plant tot 80 cm hoog  met groene, niervormige gelobde bladeren voor lichte schaduw en een voldoende vochtige bodem. Witte, kleine, klokvormige bloempjes verschijnen in schermen gedurende de maanden juni-juli.

BRIZA MEDIA
Trilgras, Bevertjes

Een gras tot 60 cm hoog met groen loof dat bloeit met losse pluimen van paarsgroene aartjes. Dit gras bloeit van mei tot augustus. Plant op een niet al te vruchtbare plaats.

BRUNNERA MACROPHYLLA
Kaukasisch vergeet-mij-nietje

Een zeer sterke vaste plant met vrij grote, eironde tot hartvormige, groene bladeren. De prachtige kleine, blauwe bloempjes verschijnen in pluimen. Deze plant komt vooral tot zijn recht op vochtige, licht beschaduwde plaatsen. Een onmisbare, verrukkelijke voorjaarsbloeier. Zaait zich uit en kan indien gewenst grotere plekken in de schaduw bedekken. Combineer eens met Tiarella en varens!

BRUNNERA MACROPHYLLA
'JACK FROST
Kaukasisch vergeet-me-nietje

Deze plant valt op door zijn fraai zilvergrijs blad. Het is een mooie voorjaarsbloeier. De bloemen zijn lichtblauw en lijken op de gewone vergeet-me-nietjes. Bloeit van april tot mei. Vertoeft het best in de halfschaduw-schaduw. Hoogte 30-40 cm.

CALAMAGROSTIS ACUTIFLORA
'OVERDAM’
Struisriet

Een veelzijdige rietsoort met vanaf juni bloeistengels die verschijnen aan een wat grove, frisgroene pol. De rechtopstaande, uitspreidende aren vouwen zich langzaam open tot smalle, beigekleurige sprieten die de rest van de zomer en de winter opvallen.De bladeren bezitten een gele rand die snel naar wit verbleekt. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

CALAMAGROSTIS ACUTIFLORA
'KARL FOESTER’
Struisriet

Een veelzijdige rietsoort met vanaf juni bloeistengels die verschijnen aan een wat grove, frisgroene pol. De rechtopstaande, uitspreidende aren vouwen zich langzaam open tot smalle, beigekleurige sprieten die de rest van de zomer en de winter opvallen. Het smalle blad is groen van kleur en rechtopstaand. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

CALAMAGROSTIS BRACHYTRICHA
Diamantgras

In de nazomer verschijnen uit de groene pollen (70 cm hoog) schitterende lange, luchtige pluimen. Het gras blijft stevig staan in de winterperiode. Tot 125 cm hoog. Stelt weinig eisen aan de grond en standplaats. Leuk bij deze Calamagrostis is dat het effectieve loof kort blijft en de pluimen er mooi, luchtig bovenuit komen.

CALAMINTHA NEPETA SSP. NEPETA
Steentijm

Een bossige plant tot 40 cm hoog met witte, lipvormige bloemen in losse aren (juni-juli). Zoals de naam doet vermoeden geurt hij naar pepermunt. Letterlijk een heerlijke plant. Mooi om een pad af de boorden. Deze mooie najaarsbloeier verdient een plaatsje vooraan in de border.

CAMPANULA

Een zeer uitgebreid en veelzijdig geslacht dat weerom niet mag ontbreken in de tuin. Er zijn heel wat zeer lage variëteiten die gebruikt worden op muurtjes of in rotstuintjes. De hogere soorten kunnen perfect in de border geïntegreerd worden. Een heleboel Campanula’s zaait zich vrolijk uit. Pas dus op met het woekerend karakter van sommige. Hierna volgen enkele goede soorten.

CAMPANULA CARPATICA
‘ALBA’
Klokjesbloem

Een mooi rotsplantje met eironde, groene, getande blaadjes. De witte, klokvormige bloemen verschijnen van juni tot september. Het plantje bereikt een hoogte van 20 cm. Groeit en bloeit goed op arme gronden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...