Vaste planten, grassen & kruiden

ASTILBE
'FANAL'
Pluimspiraea

Een sterke vaste plant met dubbel drietallige bladeren bestaande uit eironde gezaagde, glazend groene blaadjes. De zeer opvallende, granaatrode bloemen zijn verenigd in een pluim en verschijnen juli-augustus. Deze plant bereikt een hoogte van 60 cm en kan enkel met succes aangeplant worden op een goede vochthoudende grond. Een Arendsii-hybride.

ASTILBE
'DEUTSCHLAND'
Pluimspiraea

Een goed en gezond groeiende soort op niet te droge gronden. Deze vaste plant met witte bloemen in pluimen bloeit in juni-juli en bereikt een hoogte van 50 cm. De samengestelde bladeren bestaan uit eironde, lancetvormige, groene blaadjes. Een Japonica-hybride.

ASTILBE
'RHEINLAND'
Pluimspiraea

Een goed en gezond groeiende soort op niet te droge gronden. Deze vaste plant met karmozijnroze bloemen in pluimen bloeit in juni-juli en bereikt een hoogte van 60 cm. De samengestelde bladeren bestaan uit eironde, lancetvormige, groene blaadjes. Een Japonica-hybride.

ASTILBE
'DIAMANT'
Pluimspiraea

Een goed en gezond groeiende soort op niet te droge gronden. Deze vaste plant met witte bloemen in pluimen bloeit in juni-juli en bereikt een hoogte van 80 cm. De samengestelde bladeren bestaan uit eironde, lancetvormige, groene blaadjes. 

ASTILBE CHINENSIS
'PUMILA'
Pluimspiraea

De enige soort Astilbe die het ook op drogere gronden standhoudt. Deze vaste plant met lilapaarse bloemen in pluimen bloeit in juli-augustus en bereikt een hoogte van 30 cm. De samengestelde bladeren bestaan uit eironde, lancetvormige, groene blaadjes.

ASTILBOÏDES TABULARIS
Tafelblad

Een vaste plant tot 150 cm hoog met schitterende, opvallende, grote, lichtgroene, schildvormige bladeren en losse, cremewitte pluimen in juni-juli. Liefst aan te planten op een iets beschaduwd plaatsje daar de bladeren in volle zon lelijk worden. Zeker voldoende vocht voorzien. Mooi aan de waterkant.

ASTRANTIA MAJOR
'RUBRA'
Zeeuws knoopje

Een zeer waardevolle, lang bloeiende vlinderplant met zilverachtig rozerode bloemen in hoofdjes. De bladeren zijn handdelig en dubbelgezaagd. Een prachtige borderplant die zich zeer gemakkelijk uitzaait. De bloemen kunnen goed als snijbloem worden gebruikt. Onvergetelijk in elke tuin. Zandgrond goed verbeteren om echt plezier te beleven aan dit juweeltje.

ASTRANTIA MAJOR
Zeeuws knoopje
Een waardevolle, lang bloeiende vlinderplant tot 70 cm hoog met zilverachtig roze bloemen in hoofdjes die bloeit in juni-augustus. De bladeren zijn handdelig en dubbelgezaagd. Een prachtige borderplant. De bloemen kunnen goed als snijbloem worden gebruikt. Zandgrond goed verbeteren om echt plezier te beleven aan dit juweeltje.
ASTRANTIA MAJOR
'ROMA'
ASTRANTIA MAXIMA
Zeeuws Knoopje

Een vaste plant tot 60 cm hoog met mooie, roze, heel grote bloemen in hoofdjes die bloeit in juni-juli. De bladeren zijn handdelig en dubbelgezaagd. Een prachtige borderplant. De bloemen kunnen goed als snijbloem worden gebruikt. Zandgrond goed verbeteren. Groeit minder gezond dan de andere astrantia' s maar heeft wel zeer mooie bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...