Vaste planten, grassen & kruiden

ACHILLEA FILIPENDULINA
‘CLOTH OF GOLD’

Een betere variëteit binnen het assortiment duizendblad. De bloemen in gele, platte schermen zijn goed te drogen. Tot 100 cm hoog en bloei van juni tot augustus. Zonnig en droog is de ideale standplaats. Staat mooi naast Salvia, Veronica,...

ACHILLEA MILLEFOLIUM
‘CERISE QUEEN’
Wilde bertram

Dit duizendblad met groene, lancetvormige, geveerde bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij groeit zelfs op de droogste en armste gronden. Het kan goed gebruikt worden als snijbloem of om te drogen. Het plantje (hoogte: 60 cm) bloeit in juni-augustus met rozerode bloempjes in hoofdjes.

ACHILLEA MILLEFOLIUM
‘TERRACOTTA’

Dit duizendblad met groene, lancetvormige, geveerde bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij groeit zelfs op de droogste en armste gronden. Het kan goed gebruikt worden als snijbloem of om te drogen. Het plantje (hoogte: 60 cm) bloeit in juni-augustus met terracottakleurige bloempjes in hoofdjes.

ACHILLEA MILLEFOLIUM
‘PAPRIKA’
Wilde bertram

Dit duizendblad met groene, lancetvormige, geveerde bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij groeit zelfs op de droogste en armste gronden. Het kan goed gebruikt worden als snijbloem of om te drogen. Het plantje (hoogte: 60 cm) bloeit in juni-augustus met rode bloempjes in hoofdjes (opvallend geel hartje).

ACHILLEA PTARMICA
’THE PEARL’

Deze plant maakt vele ondergrondse uitlopers waardoor hij zich snel uitbreidt. De bloempjes, half gevuld en wit, zijn eveneens in bolvormige hoofdjes verenigd. Zoals Achillea millefolium ideaal voor de lieve, wat wildere tuin.

ACONITUM
(algemene info)
Monnikskap

Een vaste plant met rechtop gaande stengels en typische, gekende bloemen (juni-november) in rechtop staande trossen. Het bovenste bloemdekblad heeft een helmachtige vorm en is groter dan de andere (monnikskap). De wortel bestaat uit een knolraapvormige grote knol met enkele zijknolletjes. De bladeren zijn diep handvormig ingesneden (vijf- tot zevendelig). Alle delen bevatten één van de sterkste plantengiften voor de mens (aconitine). Aconitum trekt veel hommels aan! Sommige soorten zijn zo zeer op hommelbestuiving aangewezen dat hun verspreidingsgebied overeenkomt met dat van de bezoekende hommelsoort. Een monnikskap kan best wat steun gebruiken als ze eenmaal van hoogte is. Indien je toch in het najaar de stengels afknipt moet je ervoor zorgen dat er geen water in de holle stengels loopt. De wortel kan hierdoor rotten! Regelmatig delen is ook hier weer belangrijk om te verhinderen dat de knollen verkleinen en niet meer bloeien. Om de 3 à 4 jaar de knolletjes bij het uitlopen in de lente scheuren. Aconitum is een zeer goede schaduwplant en prima snijbloem. De planten zijn konijnvrij! De herfstanemoon, Cimicifuga, Thalictrum, Veronica zijn prima buren van de monnikskap.

ACONITUM CARMICHAELII
‘ARENDSII’

Een mooie stevige plant waarvan de bladeren deftig staan van de vroege lente tot de late herfst. Een van de laatste planten om in bloei te komen. Deze blauwe monnikskap bezit stevige, rechtop gaande stengels met vijf- tot zevendelige, groene bladeren. De kapvormige bloemen zijn verenigd in piramidale pluimen, vaak met kleine zijtrossen. Een mooie borderplant voor voldoende vochtige gronden.

ACONITUM NAPELLUS

De gewone monnikskap met de blauwe bloemen aan een onvertakte stengel.

ACONITUM NAPELLUS
'ALBUM'
Monnikskap

Een plant met witte bloemen die bloeit juni-augustus en een hoogte van 120 cm bereikt. De monnikskap bezit stevige, rechtop gaande stengels met vijf- tot zevendelige, groene bladeren. De kapvormige bloemen zijn verenigd in piramidale pluimen, vaak met kleine zijtrossen. Een mooie borderplant voor voldoende vochtige gronden. Kan schaduw verdragen.

ACTAEA RUBRA

Een ongewone plant tot 50 cm met witte bloempluimen gevolgd door mooie, opvallende, glanzende rode bessen. Gemakkelijke en zeer winterharde planten die toch liefst enige schaduw hebben. De bessen zijn giftig.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...