Vaste planten, grassen & kruiden

SCABIOSA COLUMBARIA
'PINK MIST'
Duifkruid

Een vaste plant met groene, lancetvormige wortelbladeren en donkerblauwe, vrij grote, rose bloemhoofdjes. De bloemstengels zijn zeer geschikt als snijbloem. Duifkruid verlangt een voedselrijke grond.

SEDUM

Een onuitputtelijk geslacht met een enorme variatie. Van onooglijk delicate bloempjes tot grote, zware, in het oog springende bloemtrossen. Een grote variatie in bladkleur en groeihoogte. Heel wat variëteiten zijn bekend als rotsplant. Hierna volgen enkele veel gebruikte en bekende soorten. Toch zijn er in de kwekerij tal van andere juweeltjes te bekijken. Ze houden alle van volle zon!

SEDUM
‘MATRONA’
Vetkruid

Een vaste plant met bruinachtige, leerachtige, dikke, ovale bladeren en prachtige vlakke schermen van vlezigroze bloemen van augustus tot september. Deze soort bereikt een hoogte van 50 cm. Mooi effect wanneer in grotere groep bij elkaar geplant. Schitterend wintersilhouet dat stevig blijft. Goede snijbloem.

SEDUM
'HERBSTFREUDE’
Hemelsleutel

Een vaste plant met groengrijze, leerachtige, dikke, ovale bladeren en prachtige vlakke schermen van purperrode bloemen van augustus tot oktober. Deze soort bereikt een hoogte van 50 cm.

SEDUM
'BERTRAM ANDERSON'

Een laag groeiende sedum (tot 20 cm hoog) met de typische bloemschermpjes in augustus-september. Het blad van deze laagblijver is prachtig purperrood van kleur.

SEDUM 'KARL'
Vetkruid

Een mooie, zomerbloeiende sedum tot 40 cm hoog met schermen van fel roosrode bloemen. Mooi effect wanneer in grotere groep bij elkaar geplant. Schitterend wintersilhouet dat stevig blijft. Goede snijbloem.

SEDUM ACRE
Muurpeper

Een groen blijvende, zodevormende vaste plant met kleine, vlezige, lichtgroene blaadjes en kleine, gele bloempjes.

SEDUM CAUTICOLA
'LIDAKENSE’
Vetkruid

Een variëteit met vele, rode bloempjes vanaf einde augustus. De bladeren zijn grijsblauw van kleur. Een hebbeding!

SEDUM KAMTSCHATICUM
Vetkruid

Een zeer goede plant met smal ovale, vlezige, groene bladeren en eindstandige trossen van stervormige, gele bloempjes.

SEDUM S.
'STARDUST’
Vetkruid

Een zeer goede plant met smal ovale, vlezige, groene bladeren en eindstandige trossen van witte bloempjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...