Vaste planten, grassen & kruiden

ARMERIA MARITIMA
'ALBA'
Engels gras

Een vaste plant, met witte bloemen in hoofdjes aan kale opstaande stengels, die bloeit in mei-juni-juli. Het loof bestaat uit grasachtige blaadjes.

ARMERIA MARITIMA
'SPLENDENS PERFECTION'

Een vaste plant, met donkerrode bloemen in hoofdjes aan kale opstaande stengels, die bloeit in mei-juni-juli. Het loof bestaat uit grasachtige blaadjes.

ARMORACIA RUSTICANA (=COCHLEARIA ARMORACIA)
Mierikswortel

 Een kruid met groene, zuringachtige bladeren. Het bruikbare gedeelte is eerder de scherp smakende, dikke, vlezige wortel dan het blad. Verwijder de bloempjes die in het voorjaar verschijnen om al de energie naar de wortel en de bladeren te voeren. Niet verplanten.

ARTEMISIA ABROTANUM
Alsem, Absint

Een halfheester met prachtige, diep ingesneden, zilvergrijze bladeren. Het is tevens een bijzonder aromatische bladplant. In de zomer verschijnen er kleine geelgroene, onopvallende bloemen. Snoei in het voorjaar kort terug en bescherm de plant tegen de ergste winterkou. Deze plant wordt niet in de keuken gebruikt. Het is eerder een medicinaal kruid.

ARTEMISIA DRACUNCULUS
Dragon

De echte dragon heeft lange, smalle, bladeren (als wilg) die zeer sterk naar anijs smaken. Dit is de echte eetbare dragon voor de keuken! Snoei hem voor de winter kort af zodat je hem goed kan afdekken tegen de vrieskou. Bloemen verschijnen bijna nooit.

ARTEMISIA LUDOVICIANA
'SILVER QUEEN'
Edelruit

Een mooie vaste plant omwille van zijn opvallend, zilverkleurig loof. Wel wat voortlopend.

ARTEMISIA SCHMIDTIANA
'NANA'
Bijvoet

Een kruipende vaste plant met varenachtige, zilveren bladeren en onbeduidende bloeiwijze in de zomer. Een plant voor een goed doorlatende bodem en in de zon.

ARUM ITALICUM PICTUM
Italiaanse aronskelk

Een herfstbloeiend knolgewas tot 30 cm hoog met pijlvormige, opgerichte, donkergroene bladeren die tegelijk met de paarsbruine bloeischede en donkerpaarse bloeikolf verschijnt. Oranje bessen en groen winterblad.

ARUNCUS AETHUSIFOLIUS

Deze vaste plant bezit groene, diep ingesneden bladeren met dubbel gezaagde blaadjes. De zeer kleine, roomwitte bloemen zijn verenigd in prachtige aartjes. De plant bloeit juni-augustus en bereikt een hoogte van slechts 30 cm. Een mooie vaste plant voor een voldoende vochtige grond.

ARUNCUS DIOICUS 'KNEIFFII'
Geitebaard

Een vaste plant die het overal goed doet. Hij stelt zeer weinig eisen aan grond en standplaats. Probeer toch een plaats in de schaduw of halfschaduw uit te zoeken!
De plant heeft mooi, ingesneden blad en bloeit in juni-juli met een wolk van roomwitte bloempluimen.Wordt 80-100 cm hoog.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...