AGAPANTHUS
(algemene info)
Afrikaanse lelie

Indien ze winterhard waren zouden ze een zeer belangrijke plaats innemen in het vaste-plantenassortiment. Het is echter een goede kuipplant zodat we de winter kunnen overbruggen en toch kunnen genieten van de Afrikaanse lelie met de trechtervormige, blauwe bloemen in schermen en smalle groene bladeren in rozetten. Overwinter ze vorstvrij en zet ze pas op het einde van april buiten. Het zijn langlevende planten die perfect als snijbloem kunnen gebruikt worden. In de volle grond kan mits afdekken met 20 cm paardenmest in de winter!

AGAPANTHUS
‘BLUE TRIUMPHATOR’

Een vaste plant met smalle, groene bladeren in rozetten. De trechtervormige, blauwe bloemen in rijkbloemige schermen verschijnen op de ronde, stevige opgaande bloemstengels. De Afrikaanse lelie bloeit in juli-augustus en bereikt een hoogte van 100 tot 150 cm. De bloemen worden sterk gewaardeerd als snijbloemen. Beschermen tegen de vorst!

AGAPANTHUS
'ALBIDUS'
Afrikaans lelie

Indien ze winterhard waren zouden ze een zeer belangrijke plaats innemen in het vaste-plantenassortiment. Het is echter een goede kuipplant zodat we de winter kunnen overbruggen en toch kunnen genieten van de Afrikaanse lelie met de trechtervormige, witte bloemen in schermen en smalle groene bladeren in rozetten. Overwinter ze vorstvrij en zet ze pas op het einde van april buiten. Het zijn langlevende planten die perfect als snijbloem kunnen gebruikt worden.
In de volle grond kan mits afdekken met 20 cm paardenmest in de winter!

AGAPANTHUS
'PETER PAN'
Afrikaanse lelie

Een vaste plant met smalle, groene bladeren in rozetten.Deze soort is een dwergselectie. De trechtervormige, lichtblauwe bloemen in rijkbloemige schermen verschijnen op de ronde, stevige opgaande bloemstengels. De Afrikaanse lelie bloeit in juli-augustus en bereikt een hoogte van 1 meter.. De bloemen worden sterk gewaardeerd als snijbloemen. Beschermen tegen de vorst!

AGAPANTHUS AFRICANUS
‘ALBUS’

Een mooie vaste plant bestemd voor volle grond en bakken. Deze plant bloeit in augustus-september en bereikt een hoogte van 100 cm. De plant draagt ronde schermen van trechtervormige, witte bloemen. De bladeren zijn groen, smal en staan in rozetten. Overwinter ze vorstvrij en zet ze pas op het einde van april terug buiten. Mooi!

AGASTACHE FOENICULUM
‘BLUE FORTUNE’
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant die natte plaatsen in de tuin schuwt. Smalle aren van blauwe bloemen. Onovertroffen in zijn lange bloeiperiode. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. De stengels verhouten en tonen een prachtig wintersilhouet. Al eens gecombineerd met de speciale bloemen van Eryngium, de lieflijke schermen van de Achillea of de aparte bladkleur en vorm van de Artemisia? Zeker doen!

AGASTACHE RUG.
'ALABASTER'
Anijsplant, Dropplant

Een aromatisch geurende, zonneminnende klasseplant die natte plaatsen in de tuin schuwt. Smalle aren van witte bloemen. Onovertroffen in zijn lange bloeiperiode. Een krachtig bloeipunt in de tuin dat tal van insecten (bijen, vlinders,...) lokt. De stengels verhouten en tonen een prachtig wintersilhouet.

AILANTHUS ALTISSIMA
Hemelboom

Een groot groeiende boom met lange, grote, groene gevederde bladeren. In juli verschijnen de oranjekleurige bloemen in grote pluimen. De bloei is echter weinig opvallend. Het is een matig tot snel groeiende soort. Deze boom stelt weinig eisen aan de grond maar heeft weinig sierwaarde voor de gewone tuin.

AJUGA
(algemene info)
Zenegroen

Een geslacht dat regelmatig aangewend wordt als bodembedekker. Er zijn er echter maar een tweetal echt goed. De gewone groene (Ajuga reptans) en de rode vorm (A. r. ‘ Atropurpureum’). Plant Ajuga op een niet te droge grond anders heeft ze veel last van spintmijt. Goed te gebruiken in de schaduw.

AJUGA REPTANS

De variëteit met de gewone groene bladeren en blauwe aartjes. Een geslacht dat regelmatig aangewend wordt als bodembedekker. Er is echter maar een tweetal echt goed: de gewone groene (Ajuga reptans) en de rode vorm (A. r. ‘ Atropurpureum’). Plant Ajuga op een niet te droge grond anders heeft ze veel last van spintmijt. Goed te gebruiken in de schaduw.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...