ALCHEMILLA ERYTHROPODA
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 15 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Bloei: juni-september. Heel leuk plantje in de rotstuin of in grotere groepen. Ideaal om gaatjes op te vullen.

ALCHEMILLA MOLLIS
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 40 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Hoofdbloei in mei-juni maar er is een redelijke nabloei tot september. Ook hier zet je de grasmaaier in als het gewas komt open komt te vallen en er te slordig uitziet. Enkele weken later geniet je terug van een dicht bladertapijt.

ALCHEMILLA MOLLIS
Vrouwenmantel

Een compact groeiende plant met waaiervormige, veellobbige, behaarde bladeren, die zeer decoratief zijn. Bloeiwijze aan tot 40 cm lange stengels, zeer kleine bloempjes, geelgroen van kleur en in een pluim verenigd. Hoofdbloei in mei-juni maar er is een redelijke nabloei tot september. Een topper!

ALKMENE
Appel

Een groene, middelgrote appel met enkele strepen en een uitgesproken aroma. Een lekkere zomer-Cox's.

ALLGOLD
Framboos

Een herfstframboos met gele, vaste vruchten. Ze zijn resistent aan wortelziekten. De vruchten beginnen te rijpen vanaf begin augustus. Plantafstand is 4 à 5 per lopende meter. 

ALLIUM KARATAVIENSE
Sierui

Een kleine sierui tot 20 cm hoog met de typische opvallende paarseroze bloemen  in mei. Plant ze liefst op droge gronden. 

ALLIUM SCHOENOPRASUM
Bieslook

Bieslook vormt compacte pollen van grasachtige halmen van zo'n 30 cm lang. Ze zijn in het begin van de zomer overdekt met roze of paarse bloemen (mooi in lage border). Wil je bieslook als keukenkruid gebruiken, verwijder dan de bloemen zodat deze de planten niet uitputtten. Oogst het jonge blad door het juist boven de grond af te snijden (doe dit regelmatig).

ALLIUM SENESCENS
Sierui

Een erg lang bloeiende sierui voor een droge en zonnige standplaats. De typisch bolvormige lilaroze bloemen verschijnen in juli-augustus. Deze plant wordt 30 cm hoog.

ALLIUM TUBEROSUM
Knoflookbieslook

Allium tuberosum bloeit van mei tot augustus met mooie witte bloemschermen van witte stervormige bloempjes met groene streep. Deze plant wordt +/- 60 cm hoog. Het blad is breder en groffer dan van de gewone bieslook en heeft wat knoflookachtige smaak.

ALLIUM URSIUM
Daslook

Volgens de botanische benaming (Allium Ursium) zou deze plant berelook moeten noemen, het is echter daslook geworden. Deze lage uiachtige kan gebruikt worden als keukenkruid. In de schaduw van bladverliezende struiken kan deze inheemse plant door uitzaaien grote oppervlaktes innemen, wat een spectaculair beeld geeft in de lente. Het blad verwijnt in de zomer, de knol wacht dan op de volgende lente.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...