ALNUS CORDATA
Italiaanse els

Een matig groeiende, kleine boom met een hartvormig groen blad. Deze els stelt weinig eisen aan grond en standplaats.

ALNUS CORDATA
Italiaanse els
ALNUS GLUTINOSA
Zwarte els

Ook in de nattere gebieden groeit deze struik tot kleine boom vrij goed. Uitstekend als tussenbeplanting in een bos (stikstofbinder). Zwarte els levert goed brandhout. Het is een matig groeiende variëteit met rondachtige, groene bladeren. Gewoonlijk wordt els aangeplant als onderbegroeiing en dan voornamelijk als hakhout (om de 10 jaar kappen). Het hout van els is zeer duurzaam in water of in de grond.

ALNUS GLUTINOSA
Zwarte els

Ook in de nattere gebieden groeit deze struik tot kleine boom vrij goed. Hij is uitstekend te gebruiken als tussenbeplanting in een bos (werkt bodemverbeterend = stikstofbinder). Zwarte els levert goed brandhout. Het is een matig groeiende variëteit met rondachtige, groene bladeren. Gewoonlijk wordt els aangeplant als onderbegroeiing en dan voornamelijk als hakhout (om de 10 jaar kappen). Het hout van els is zeer duurzaam in water of in de grond.

ALNUS INCANA
Witte of grauwe els

De matig groeiende, witte els is een kalkminnende struik of kleine boom met een grauwgroen blad en een zilvergrijze stam. De witte els groeit het best op een droge grond. Het is een krachtige groeier met een dichte piramidale kruin. De katjes bloeien vooraleer de bladeren uitlopen waarna de elzenpropjes verschijnen.

ALNUS INCANA
Witte of grauwe els
ALNUS SPAETHII
‘SPAETH’
Els

Een snelgroeiende boom tot 15 meter hoog met smalle, elliptische bladeren die ietwat purperkleurig uitlopen, daarna donkergroen. Katjes verschijnen vroeg. Eigenlijk gekweekt omdat het een mooie laanboom is.

ALOYSIA TRIPHYLLA
Citroenverbena

Een niet winterharde bladverliezende, bossige heester met lichtgroene bladeren die fel naar citroen ruiken bij kneuzing. In de vroege zomer verschijnen er onopvallende trossen van zeer kleine, witte bloemen met lila gloed. Dek de plant goed af in de winter! Houdt hem in pot op het terras.

ALSTROEMERIA
'ORANGE QUEEN'
Incalelie

Een vaste plant met oranjegele, trechtervormige, fel gekleurde bloemen. Bescherm deze lelies tegen de vrieskou (afdekken)! Ze zijn niet echt winterhard

ALTESSE DOUBLE
Pruim

Een vruchtbare, late, blauwe, dubbele bakpruim die vooral in de keuken gebruikt wordt voor het maken van jam maar ook zeer lekker is om zo gegeten te worden. Door de zuurzoete smaak geeft deze pruim aan de confituur een lekkere smaak. Komt gemakkelijk los van de steen. Rijp: eind september. (Goede bestuivers zijn Stanley, Belle de Louvain, R.Cl. d’Oulin).

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...