VIBURNUM CARLESII

Een matig groeiende struik met witroze, sterk geurende bloemen die in een bolvormig scherm zijn geplaatst. De bladeren zijn elliptisch van vorm en donkergroen van kleur.

VIBURNUM DAVIDII

Een klein, traag groeiend struikje met in juni mooie, witte bloemschermen gevolgd door blauwe bessen. Deze soort kan ook in de schaduw worden geplant. Het struikje is gevoelig bij zeer strenge vorst.

VIBURNUM FARRERI

Een matig groeiende struik met omgekeerd-eironde, middelgroene bladeren. De witroze, hangende bloemen verschijnen voor het blad en ruiken heerlijk. Gelijkt op Viburnum bod. ‘Dawn’, doch bloeit beter.

VIBURNUM LANTANA
Wollige sneeuwbal

Een matig groeiende, breed opgaande struik met breed-elliptische, groene bladeren en met prachtige, sterk geurende bloemen die in een scherm zijn verenigd. De bloemen verschijnen mei-juni en worden door rode bessen gevolgd die in de herfst zwart verkleuren.

VIBURNUM LANTANA
‘AUREA’
Wollige sneeuwbal

Een matig groeiende, opgaande struik met breed-elliptische, behaarde bladeren die opvallend heldergroen tot geel van kleur zijn. De prachtige, sterk geurende bloemen zijn in een scherm verenigd. De bloemen verschijnen mei-juni en worden door rode bessen gevolgd die in de herfst zwart verkleuren.

VIBURNUM LANTANA
Wollige sneeuwbal
VIBURNUM OPULUS
Gelderse roos

Een matig groeiende, brede, opgaande struik met  vlakke bloemtuilen en mooie witte steriele randbloemen in mei-juni. De bessen zijn helder rood en blijven lang aan de struik hangen. De bladeren zijn groen van kleur en drie- tot vijflobbig van vorm. Een struik die hier veelvuldig langs bosranden te vinden is.

VIBURNUM OPULUS
‘COMPACTUM’

Een traag groeiende, lage heester met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen mei-juni. Ze worden gevolgd door vele, opvallend rode bessen.

VIBURNUM OPULUS
‘ROSEUM’
Gewone sneeuwbal

Een breed opgaande, matig groeiende struik met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes staan verenigd in een bolvormig scherm. De bolvormige bloemen zijn geweldig geurend. Deze soort is echter onderhevig aan bladluis.

VIBURNUM OPULUS
Gelderse roos

e kan de struik dikwijls langs bosranden terugvinden daar hij goed schaduw verdraagt.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...