ACHILLEA PTARMICA
’THE PEARL’

eze plant maakt veel ondergrondse uitlopers waardoor hij zich snel uitbreidt. De bloempjes, half gevuld en wit, zijn in bolvormige hoofdjes verenigd. Zoals Achillea millefolium ideaal voor de lieve, wat wildere tuin.

ACHILLES
Stekelbes

Een laat rijpend, productief ras met grote, ovaalronde vruchten met rode wang. De bessen zijn onbehaard en zeer goed van smaak.

ACONITUM
(algemene info)
Monnikskap

Een vaste plant met rechtop gaande stengels en typische, gekende bloemen (juni-november) in rechtop staande trossen. Het bovenste bloemdekblad heeft een helmachtige vorm en is groter dan de andere (monnikskap). De wortel bestaat uit een knolraapvormige grote knol met enkele zijknolletjes. De bladeren zijn diep handvormig ingesneden (vijf- tot zevendelig). Alle delen bevatten één van de sterkste plantengiften voor de mens (aconitine). Aconitum trekt veel hommels aan! Sommige soorten zijn zo zeer op hommelbestuiving aangewezen dat hun verspreidingsgebied overeenkomt met dat van de bezoekende hommelsoort. Een monnikskap kan best wat steun gebruiken als ze eenmaal van hoogte is. Indien je toch in het najaar de stengels afknipt moet je ervoor zorgen dat er geen water in de holle stengels loopt. De wortel kan hierdoor rotten! Regelmatig delen is ook hier weer belangrijk om te verhinderen dat de knollen verkleinen en niet meer bloeien. Om de 3 à 4 jaar de knolletjes bij het uitlopen in de lente scheuren. Aconitum is een zeer goede schaduwplant en prima snijbloem. De planten zijn konijnvrij! De herfstanemoon, Cimicifuga, Thalictrum, Veronica zijn prima buren van de monnikskap.

ACONITUM CARMICHAELII
‘ARENDSII’

De monnikskap bezit stevige, rechtopgaande stengels met vijf- tot zevendelige, groene bladeren. De kapvormige bloemen zijn verenigd in opstaande trossen. Een mooie borderplant voor voldoende vochtige gronden. Kan goed schaduw verdragen. De lange bloemstengels steunen!

ACONITUM NAPELLUS

De gewone monnikskap met de blauwe bloemen aan een onvertakte stengel.

ACONITUM NAPELLUS
'ALBUM'
Monnikskap

Een plant met witte bloemen die bloeit juni-augustus en een hoogte van 120 cm bereikt. De monnikskap bezit stevige, rechtop gaande stengels met vijf- tot zevendelige, groene bladeren. De kapvormige bloemen zijn verenigd in piramidale pluimen, vaak met kleine zijtrossen. Een mooie borderplant voor voldoende vochtige gronden. Kan schaduw verdragen.

ACTAEA RUBRA

Een ongewone plant tot 50 cm met witte bloempluimen gevolgd door mooie, opvallende, glanzende rode bessen. Gemakkelijke en zeer winterharde planten die toch liefst enige schaduw hebben. De bessen zijn giftig.

ACTINIDIA ARGUTA
'KEN'S RED'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot, rood van kleur, maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Ken's Red' moet samengeplant worden met een mannelijke variëteit. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'ISSAI'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Issai' is zelfbestuivend. Het eigenlijk de beste soort om te planten als particulier. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'MEADER'
Kiwibes

Deze variëteit  is mannelijk en draagt dus geen vruchten. Het is de bestuiver voor de andere kiwibessen zijnde 'Issai' 'en 'Ken's red' . Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...