VERONICASTRUM VIRGINICUM

Wie ooit Kew gardens bij Londen bezocht zal het kunnen beamen, deze plant is niet te verslaan in architecturale waarde als het gaat om de vertikale en horizontale lijnen in de border. Maar vergis u niet, deze prachtig gevormde pollen met een massa bloemen bekom je enkel met de gepaste behandeling. Zodra de planten ongeveer 60cm hoog zijn moet je de toppen 10cm terug snoeien. Hierdoor komen er tot 7 bloemen op de plaats waar anders één bloem zou staan. Deze bloemen zijn niet kleiner noch later dan bij ongesnoeide planten. Bovendien haken deze vertakte stengels in elkaar waardoor de planten stevig elke windvlaag kunnen weerstaan. Een tweede snoei zo snel mogelijk na de eerste forceert een tweede bloei. Er zijn vele cultivars beschikbaar van wit over roos naar paars. De bloemen worden soms door tientallen hommels gelijktijdig bezocht, echt spectaculair.

VERONICASTRUM VIRGINICUM
'FASCINATION'
Virginische ereprijs

Tot 150 cm hoog met in de zomer langgerekte, blauwe bloemaren op een ranke stengel. Onmisbaar voor een verticaal effect in de border Indien de plant na de groei wordt ingesneden zal de plant enkele wekenn later nog veel meer bloemen. Zo kan het groeiseizoen gerekt worden over 3 maanden.Stevige stengels die niet omvallen.Een topper!

VERONICASTRUM VIRGINICUM
'LAVENDELTURM'

Deze prachtig gevormde pollen met een massa bloemen bekom je enkel met de gepaste behandeling. Zodra de planten ongeveer 60cm hoog zijn moet je de toppen 10cm terug snoeien. Hierdoor komen er tot 7 bloemen op de plaats waar anders één bloem zou staan. Een tweede snoei zo snel mogelijk na de eerste forceert een tweede bloei. Een zachtblauwe bloemvorm.

VERONICASTRUM VIRGINICUM
'PINK GLOW'

Tot 150 cm hoog met in de zomer roze bloempjes langsheen een ranke stengel. Onmisbaar voor een vertikaal effect in de border. Indien de eerste bloemen na de bloei worden weggesneden zal de plant u enkele weken later belonen met nog veel meer bloemen. Het bloeiseizoen kan zo gerekt worden over 3 maanden. Stevige stengels die niet omvallen. Langsheen de stengels smalle, groen, lancetvormige bladeren.

VIBURNUM
‘ESKIMO’

Een half wintergroene, dichte, matig groeiende struik met donkergroene, 8-10 cm lange, toegespitste bladeren. Zeer grote, zuiver witte bloemen die door rode (later zwarte) vruchten gevolgd worden.

VIBURNUM
‘PRAGENSE’

Een matig groeiende, opgaande struik met elliptische, groene bladeren en witte, in schermen staande bloemen in mei. Deze variëteit is zeer winterhard, kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden en stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Viburnum ‘Pragense’ laat zich goed snoeien.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘DAWN’

Een matig groeiende struik met groene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren. Van november tot januari draagt deze plant mooie, fijn geurende, roze bloempjes. Een schitterende, waardevolle, mooie, winterbloeiende Viburnum.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘CHARLES LAMONT’

Als volgende; alleen is de bloem iets donkerder roze en de bloei iets rijker. Bloeit voornamelijk van januari tot april.

VIBURNUM BURKWOODDII

Een half wintergroene, tamelijk losse struik met donkergroene bladeren en bloempjes verenigd in bolvormige tuilen (5-9 cm groot). Deze zeer sterk geurende bloemen verschijnen maart-april en zijn ietwat roze in knop en wit open bloeiend.

VIBURNUM CARLCEPHALUM

Een matig groeiende struik met witte, welruikende bloemschermen in april- mei. De bladeren zijn breed-elliptisch en dofgroen. Een struik die lijkt op Viburnum carlesii doch die forser groeit.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...