ACER SACCHARUM
Suikeresdoorn

Een vrij zeldzame, matig groeiende, mooie boom met frisgroene, drie- à vijflobbige bladeren die in de herfst geeloranje tot rood verkleuren. Voor de echte diepe herfstkleuren mist hij hier de hete zomers.

 

ACER SHIRASAWANUM
‘AUREUM’

Een traag groeiende, dichte struik met prachtige, lichtgele, geelgroene bladeren. Plant hem niet in volle zon! (verbranding).

ACER TATARICUM SUBSP. GINNALA

Een matig groeiende, kleine boom of grote struik met een open groeiwijze. De bladeren zijn diep ingesneden van vorm en donkergroen van kleur. In de herfst kleuren de bladeren prachtig rood en oranjegeel. Een boom voor kleine tuinen met adembenemende herfstverkleuringen.

ACERIPHYLLUM ROSSII

Een bodembedekkende vaste plant met witpaarse bloempjes zeer vroeg in het voorjaar (maart-april).

ACHILEA TOMENTOSA

Deze bodembedekkende variëteit bloeit met mooie, gele bloemhoofdjes van juni-augustus boven een lichtgroen fijn bladertapijt. Het plantje kan een hoogte van 15 cm bereiken. Verdwijnt na enkele jaren in de tuin.

ACHILLEA
(algemene info)
Duizendblad

Het duizendblad met de fel geurende, fijne, diep ingesneden bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Zonnig en droog is best. De bloemen zijn goed te gebruiken om te drogen of als snijbloemen. Hun pannenkoekachtige vorm is een belangrijk architecturaal gegeven. Scheuren in het voorjaar! Dit moet regelmatig gebeuren (om de twee jaar) om ze in topconditie te houden. Toch blijft Achillea, met name de variëteiten en kruisingen, een zeer wisselvallige vaste plant die dikwijls na een natte winter niet meer terug te vinden is.

ACHILLEA FILIPENDULINA
Duizendblad

Deze zeer sterke, tot 150 cm grote vaste plant met groen, langwerpig, vierdelig blad heeft in juli-augustus bronsgele bloempjes in platte schermen. Het duizendblad stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Kan gebruikt worden als snijbloem of om te drogen.

ACHILLEA FILIPENDULINA
‘CLOTH OF GOLD’

Een betere variëteit binnen het assortiment duizendblad. De bloemen in gele, platte schermen zijn goed te drogen. Tot 100 cm hoog en bloei van juni tot augustus. Zonnig en droog is de ideale standplaats. Staat mooi naast Salvia, Veronica,...

ACHILLEA MILLEFOLIUM
‘CERISE QUEEN’
Wilde bertram

Dit duizendblad met groene, lancetvormige, geveerde bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij groeit zelfs op de droogste en armste gronden. Het kan goed gebruikt worden als snijbloem of om te drogen. Het plantje (hoogte: 60 cm) bloeit in juni-augustus met rozerode bloempjes in hoofdjes.

ACHILLEA MILLEFOLIUM
‘TERRACOTTA’

Dit duizendblad met groene, lancetvormige, geveerde bladeren stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Hij groeit zelfs op de droogste en armste gronden. Het kan goed gebruikt worden als snijbloem of om te drogen. Het plantje (hoogte: 60 cm) bloeit in juni-augustus met terracottakleurige bloempjes in hoofdjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...