VIBURNUM OPULUS
‘COMPACTUM’

Een traag groeiende, lage heester met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen mei-juni. Ze worden gevolgd door vele, opvallend rode bessen.

VIBURNUM OPULUS
‘ROSEUM’
Gewone sneeuwbal

Een breed opgaande, matig groeiende struik met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes staan verenigd in een bolvormig scherm. De bolvormige bloemen zijn geweldig geurend. Deze soort is echter onderhevig aan bladluis.

VIBURNUM OPULUS
Gelderse roos

e kan de struik dikwijls langs bosranden terugvinden daar hij goed schaduw verdraagt.

VIBURNUM PLIC.
‘TOMENTOSUM’
Japanse sneeuwbal

Een breedopgaande, matig groeiende heester met witte bloemen die verenigd zijn in vlakke schermen. De bloemen verschijnen in mei met grote witte randbloemen. Ze staan allemaal opvallend horizontaal t.o.v. het grondoppervlak. De bladeren zijn eirond van vorm en groen van kleur. In de herfst kleuren ze prachtig rood.

VIBURNUM PLIC.
‘WATENABE’
Japanse sneeuwbal

Een traag groeiende  struik. In mei-juni verschijnen er  witte,  vlakke bloemschermen. De bladeren zijn groen van kleur en elliptisch van vorm.

VIBURNUM PLICATUM
‘CASCADE’
Japanse sneeuwbal

Een prachtige viburnum die nog veel meer dan ‘Mariesii’ breed uitstruikt. Als de plant 120 cm hoog is kan hij 2,5 tot 3 meter breed zijn!. De vlakke, grote, witte bloemschermen liggen mooi verdeeld over de bijna horizontale vertakking. De vrij grote, groene bladeren kleuren mooi rood in de herfst. Een klasseplant.

VIBURNUM PLICATUM
‘DARTS RED ROBIN’

Heester met kleine, ovale, groene bladeren en rode herfstkleur. Vlakke bloeiwijze met fertiele en steriele bloemen in mei-juni gevolgd door rode vruchten in de herfst.

VIBURNUM PLICATUM
‘GRANDIFLORUM’

Een heester met schuin afstaande takken en breed ovale, groene bladeren met sterk rode tint. Herfstkleur opvallend rood. De bloemen zijn groot en verschijnen begin mei. De witte bloempjes verenigd in bolvormige schermen zijn allemaal steriel. Geen vruchten.

VIBURNUM PLICATUM
‘LANARTH’
Japanse sneeuwbal

Een krachtig groeiende, opgaande heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig verkleurt. De opvallende, witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni. 

VIBURNUM PLICATUM
‘MARIESII’
Japanse sneeuwbal

Een matig groeiende heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig paars verkleurt. De witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni op de opvallend horizontaal ingeplante takken.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...