VIJG
(Ficus carica)

Een goed en gezond groeiende boom die goed gedijt op een gewone tuingrond .De boom is echter vorstgevoelig en de vruchten rijpen moeilijk in ons klimaat. Op een beschutte plaats op het zuiden kan de vijg wel overleven. Bescherm ze wel in de winterperiode door middel van een rieten scherm ofwat isolerend materiaal. Weet dat de gespeende vruchten pas het tweedejaar afrijpen! Help ze dus zonder schade door de winter te komen.

VILLE DE ROEULX

Een lage, gezond groeiende trosroos met pastelroze bloemen. Het is een rijk bloeiende variëteit wanneer de verwelkte bloemen tijdig worden weggeknipt.

VINCA

Een uitstekende, groen blijvende vaste plant die veelvuldig gebruikt wordt als bodembedekker (8/m2). Hij stelt weinig eisen aan de grond en de standplaats.

VINCA MAJOR
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met groene, eironde, blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor.

VINCA MAJOR
‘VARIEGATA’
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met groene, wit omrande blaadjes, en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor.

VINCA MAJOR
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met groene, eironde, blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor.

VINCA MAJOR
‘VARIEGATA’
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met groene, wit omrande blaadjes. en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor

VINCA MAJOR
Grootbladige maagdenpalm

Een matig groeiende, groenblijvende bodembedekker met groene, eironde, blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. De blaadjes zijn groter dan deze van de Vinca minor. Als bodembedekker worden er 5-8 per m² aangeplant. Vinca kan ook gebruikt worden in bloembakken en potten als ondergroei.

VINCA MAJOR
‘ALBA’
Maagdenpalm

Een matig groeiende, groenblijvende bodembedekker met kleine, eironde, groene blaadjes en witte bloempjes van februari tot juni. Deze bodembedekker stelt weinig eisen aan de grond. Als bodembedekker worden er 5-8 per m² aangeplant. Vinca kan ook gebruikt worden in bloembakken en potten als ondergroei (mooi afhangend).

VINCA MINOR
Kleinbladige maagdenpalm

Een matig groeiende bodembedekker met kleine, eironde groene blaadjes en blauwe bloempjes van februari tot juni.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...