AJUGA REPTANS
‘BURGUNDY GLOW’

Als Ajuga r.'Metallica crispa' maar met lilapaars-bont blad. Erg mooi maar helaas teleurstellend. Wel mooi als potplant! Een geslacht dat regelmatig aangewend wordt als bodembedekker. Er is echter maar een tweetal echt goed: de gewone groene (Ajuga reptans) en de rode vorm (A. r. ‘ Atropurpureum’). Plant Ajuga op een niet te droge grond anders heeft ze veel last van spintmijt.

AJUGA REPTANS
‘MULTICOLOR’

Als Ajuga Reptans 'Burgundy glow' maar met gele en roodpaarse vlekken op de bladeren. Eveneens mooi te gebruiken als potplant.

AJUGA REPTANS
‘ATROPURPUREA’

Deze wintergroene vaste plant met een diep purperbruin, omgekeerd-eirond blad kan als bodembedekker voor volle grond worden gebruikt. Het plantje bloeit in mei-juni en bereikt een hoogte van 20 cm. De vierkante bloemstengel draagt vele violetblauwe lipbloempjes in schijnaren. Planten op een iets vochtige grond anders heeft ze veel last van spintmijt.

AJUGA REPTANS
‘ROSEA’

Deze wintergroene vaste plant met een groen, omgekeerd-eirond blad kan als goede bodembedekker voor volle grond worden gebruikt. Het plantje bloeit in mei-juni en bereikt een hoogte van 20 cm. De vierkante bloemstengel draagt vele roze, lipbloempjes in schijnaren. Planten op een iets vochtige grond anders veel last van spintmijt.

AKEBIA QUINATA

Een snelgroeiende klimplant met vijftallige, groene blaadjes en purperbruine, welruikende, onopvallende bloemen in april-mei. Ze worden gevolgd door 5 à 10 cm lange purperblauwe vruchten. De vruchten komen in ons klimaat echter weinig voor. Het is een goede groeier maar slechte bloeier!

ALBIZIA JULIBRISSIN
'TROPICAL DREAM'
Zijdeboom

Een ietwat tropisch aandoende, kleine boom met de typische parapluvormige kruin en lange, groene, samengestelde bladeren. Het blad sluit zich bij avond. In juli-oktober verschijnen meestal in warme zomers de zacht roze pluizige bollen (bloemen). Alleen te gebruiken op warme plaatsen in de tuin. De meeste winterharde cultivar!

ALBIZIA JULIBRISSIN
'EVI'S PRIDE'
Zijdeboom

Een ietwat tropisch aandoende, kleine boom met de typische parapluvormige kruin en lange, lichtpaarse, samengestelde bladeren. Het blad sluit zich bij avond. In juli-oktober verschijnen meestal in warme zomers de zacht rode pluizige bollen (bloemen). Alleen te gebruiken op warme plaatsen in de tuin. De meeste winterharde cultivar!

ALCEA ROSEA
Stokroos

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige bloemen in verschillende kleuren ( roze, witte, rode, donkerrode tot bijna zwarte) aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair. Al ooit een oudere boerderij gezien zonder stokrozen, granaatappels, knalgeel gekleurde bloemen van bv. Helianthus. Boerentuin en stokroos gaan hand in hand. Op droge, steenachtige, zonnige plaatsen voelt de Alcea zich thuis.

ALCEA ROSEA (rood)
Stokroos

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige rode bloemen aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair. Al ooit een oudere boerderij gezien zonder stokrozen, granaatappels, knalgeel gekleurde bloemen van bv. Helianthus? Boerentuin en stokroos gaan hand in hand. Op droge, steenachtige, zonnige plaatsen voelt de Alcea zich thuis.

ALCEA ROSEA NIGRA

Een hoog opgroeiende, kortlevende vaste plant met mooie, enkelvoudige zwarte bloemen  aan opstaande stengels (hebben steun nodig). Mooi te gebruiken als solitair.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...