Bladhoudende Sierheesters

ABELIA FLORIBUNDA

Een traag groeiende struik met ovale, glanzende, donkergroene bladeren en vanaf de zomer hangende, buisvormige, helderrode bloemen. Bescherm deze plant in de winter daar hij kan bevriezen bij echt lage temperaturen. 

ANDROMEDA POLIFOLIA
Rotsheide

Een zeer traag groeiend struikje met smalle blaadjes. Vanaf april verschijnen er roze knikkende urnvormige bloempjes.

ARCTOSTAPHYLOS UVA-URSI
Berendruif

Een goed groeiend, wintergroen, kruipend struikje met glanzende groene blaadjes. De witroze bloempjes verschijnen in mei. De vruchten zijn helderrood. Een schitterende bodembedekker op de voor hem gunstige plaatsen. Deze plant gedijt ook in de halfschaduw. Best planten in een humusrijke, kalkarme grond. Meng wat turf of zure grond mee in de plantput.

AUCUBA JAPONICA

Een matig groeiende struik die zich goed laat snoeien. De bladeren zijn groot, lederachtig, donkergroen of gevlekt. Deze planten groeien best in de halfschaduw en op beschutte plaatsen. De vruchten zijn zuiver rood en weinig opvallend. Voor vruchten moeten meerdere struiken bij elkaar worden geplant. Oppassen voor strenge vorst!

AUCUBA JAPONICA
‘CROTONIFOLIA’

Een matig groeiende struik die zich goed laat snoeien, met opvallende, groengeel gevlekte bladeren. Deze planten groeien best in de halfschaduw en op beschutte plaatsen. De vruchten zijn zuiver rood en weinig opvallend. Voor vruchten moeten meerdere struiken bij elkaar worden geplant. Oppassen voor strenge vorst!

BERBERIS BUXIFOLIA
‘NANA’
Zuurbes

Een klein blijvende, zeer traag groeiende berberis welke zeer compact en dicht groeit. Het plantje heeft kleine, donkere blauwgroene blaadjes. In mei verschijnen er de oranje bloempjes.

BERBERIS FRIKARTII
‘TELSTAR’
Zuurbes
BERBERIS JULIANAE
Zuurbes

Een matig groeiende plant met scherpe, drievoudige, lange doornen. De bladeren zijn lederachtig en hebben een groene kleur. De soort groeit 2 meter hoog en is dus uitstekend te gebruiken als ondoordringbare haag. De bloemen van deze soort zijn geel en verschijnen in mei-juni. De blauwzwarte bessen volgen dan in de herfst.

BUXUS MICROPHYLLA
‘ROCOCO’

Naast de veelgebruikte Buxus sempervirens is dit de cultivar die als bodembedekker gebruikt kan worden. Hij groeit breder dan wel hoger (na 15 jaar: 40cm  hoog en 80 cm breed) met een klein, frisgroen bladje. Voor het maken van wolkende hagen en lage, kussenvormende partijen is dit de uitgelezen soort.

BUXUS SEMPERVIRENS
Palm

Een struik met groene, leerachtige blaadjes. In het voorjaar verschijnen er onopvallende witte bloempjes die de geur van honing bezitten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...