Bladhoudende Sierheesters

ILEX CRENATA
‘VARIEGATA’
Chinese hulst

Een matig groeiende, kleine struik met kleine, elliptische, donkergroene, geel gevlekte blaadjes en onopvallende bloempjes in het voorjaar. De bloempjes worden gevolgd door zwarte bessen.

ILEX MESERVEAE
‘BLUE ANGEL’
Amerikaanse hulst

Een dichte, traag groeiende struik met zeer donkere blauwgroene, glanzende bladeren. De jonge twijgen zijn opvallend mooi blauwachtig gekleurd. In de herfst en de winter verschijnen er soms mooie, grote rode, vruchten. Er moet dan wel een mannelijke variëteit in de buurt aangeplant worden (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’ of andere).

ILEX MESERVEAE
’BLUE PRINCE’
Amerikaanse hulst

Een matig groeiende struik met donker blauwgroene bladeren en paarsblauwe jonge twijgen. Er verschijnen op deze plant geen bessen daar hij enkel mannelijke bloemen voortbrengt. Een zeer winterharde, mooie soort die zich gemakkelijk laat snoeien en daardoor bijzonder geschikt is als haag of zichtbreker. 2-3 planten per strekkende meter.

ILEX MESERVEAE
‘BLUE PRINCESS’
Amerikaanse hulst

Een matig groeiende struik met donker blauwgroene bladeren en paarsblauwe jonge twijgen. De mooie, rode vruchten verschijnen talrijk vanaf september en blijven gedurende de winter aan de struik. Hij kan goed worden gesnoeid. Deze plant is niet zelfbestuivend. Om bessen te verkrijgen: best samen met ‘Blue Prince’ planten.

KALMIA ANGUSTIFOLIA
‘RUBRA’
Lepelboom

Een matig groeiende struik met donker grijsgroene, smal-elliptische bladeren en mooie, helder rozerode bloemtuilen in juni-juli.

KALMIA LATIFOLIA
Lepelstruik

Een matig groeiende struik met donkergroene, elliptische bladeren en mooie, roze bloemtuilen in mei-juni.

KALMIA LATIFOLIA
‘MINUET’

Een schitterende, matig groeiende, compacte struik met donkergroene, elliptische bladeren (iets kleiner dan de soort) en mooie, lichtroze bloemtuilen in mei-juni.

KALMIA LATIFOLIA
‘OSTBO RED’
Lepelstruik

Als voorgaande doch met vuurrode bloemknoppen die binnenin witroze van kleur zijn en buiten rood.

KALMIA POLIFOLIA

Een traag groeiend struikje met groene, smalle bladeren en mooie purperroze bloemen in eindstandige tuilen in mei-juni.

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

Een traag groeiend, klein blijvend struikje met grijs loof en blauwe, in gedrongen aren staande aromatisch ruikende bloempjes. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...