Bladhoudende Sierheesters

LAVENDULA ANGUSTIFOLIA
‘DWARF BLUE’
Lavendel

Een klein blijvend struikje met grijs loof en violetpaarse, in gedrongen aren staande aromatisch ruikende bloempjes.

LAVENDULA ANGUSTIFOLIA
‘ROSEA’
Lavendel

Een traag groeiend, klein blijvend struikje met grijs loof en roze, in gedrongen aren staande aromatisch ruikende bloempjes.

LEUCOTHOE
‘ZEBLID’

Een lage, dichte met langwerpige bladeren. De jonge bladeren zijn aanvankelijk bronskleurig, later groen en in de herfst opvallend lichtrood tot bronsrood verkleurend. De jonge twijgen zijn fel rood. Een schitterende sierstruik voor bodem-bedekking, planten in bloembakken en als snijgroen voor bloemschikkers.

LEUCOTHOE WALTERI
‘RAINBOW’

Een traag groeiende struik met lancetvormige, gevlekte bladeren met tinten van roze, geel, oranje en groen. In mei-juni verschijnen er lange, witte bloemen. Deze soort groeit op elke tuingrond, zelfs in de schaduw.

LIGUSTRUM JAPONICUM
‘ROTUNDIFOLIUM’
Liguster

Een prachtige, traag en zeer compact groeiende, bladhoudende liguster met glanzend, donkergroen, iets gekruld  loof. Stelt weinig eisen aan grond en standplaats en kan altijd gesnoeid worden.

LIGUSTRUM JAPONICUM
‘TEXANUM’

Een schitterende, opgaande struik met glimmende, groene, leerachtige, ietwat gegolfde bladeren. In augustus verschijnen er witte, lekker ruikende bloempluimen gevolgd door zwarte vruchtjes. Prachtig snijgroen voor de bloemschikkers.

LIGUSTRUM LUCIDUM
Glimmende liguster

Een schitterende, opgaande struik met glimmende, groene, leerachtige bladeren. In augustus verschijnen er witte, lekker ruikende bloempluimen gevolgd door zwarte vruchtjes. Prachtig snijgroen voor de bloemschikkers.

LIGUSTRUM OVALIFOLIUM
Liguster

Een matig groeiende liguster met kleine, elliptische, groene blaadjes. Deze soort kan goed worden gesnoeid en groeit goed op elke tuingrond. In juni-juli verschijnen er witte, welruikende bloempluimen.

LIGUSTRUM SINENSE

Een mooie, bossige struik met prachtig, fijn gestructureerd, frisgroen loof. In juli verschijnen er welruikende bloempluimen. Deze soort kan perfect worden aangewend om een haag te vormen maar eveneens als solitair staat zij zeer mooi.

LIGUSTRUM SINENSE
‘HOUTMEYERS’

Als Ligustrum sinense maar prachtige bladstand in de winter. Deze cultivar groeit breder dan wel hoog. Rijk bloeiend gevolgd door veel bes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...