Bladhoudende Sierheesters

LONICERA NITIDA
‘ELEGANT’

Schitterende, zeer goede bodembedekkers die veelvuldig worden toegepast. Het zijn uitermate gezonde groeiers die zowel in de schaduw als in de zon goed gedijen. Ze laten zich moeiteloos scheren en snoeien.  Hierin ligt dan ook het grote succes van deze planten.  Ze worden geleverd in 13 cm potjes of in grotere 4 liter potten. 5 tot 10 planten/m2.

LONICERA NITIDA
‘MAIGRUN’

Een compact groeiende struik met mooie, opvallend frisgroene, smal eironde blaadjes.

LONICERA PILEATA
MAHONIA AQUIFOLIUM
 
 
 

 

MAHONIA AQUIFOLIUM

Een matig groeiende struik met donkergroene, vijf- tot zeventallige, getande bladeren die in de herfst wat bruinrood verkleuren. De bloemen zijn geel en verschijnen in een trosvormige bloeiwijze vanaf maart-mei. De bloemen worden door zwarte bessen gevolgd.

MAHONIA AQUIFOLIUM
‘APOLLO’

Een traag groeiende struik met roodgroene bladeren en mooie, gele bloemen in trossen. De gele trossen verschijnen talrijk vanaf mei.

MAHONIA BEALEI

Een matig groeiende, volle struik met blauwachtig groene, elliptische blaadjes en lichtgele bloemen in trosvormige, opstaande bloeiwijze. De bloemen verschijnen vanaf december-januari. Een zeer mooie solitair.

MAHONIA MEDIA
‘CHARITY’S’

Een krachtig opgaande struik met lange, groengele bladeren. De gele bloemen verschijnen in slanke hangende trossen vanaf december tot februari.

MAHONIA MEDIA
‘WINTERSUN’
NANDINA DOMESTICA
‘FIREPOWER’

Een groen blijvende of half groen blijvende struik. Het blad bestaat uit donkergroene blaadjes die prachtig, paarsachtigrood in de herfst en winter verkleuren. In de zomer verschijnen er kleine witte bloempjes. Planten op een beschutte plaats!

NANDINA DOMESTICA
‘RICHMOND’

Een groenblijvende of half groenblijvende struik. Het blad bestaat uit donkergroene blaadjes die prachtig, paarsachtig rood in de herfst en in de winter verkleuren. In de zomer verschijnen er opstaande trossen van kleine, witte bloempjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...