Bladhoudende Sierheesters

OLEARIA * HAASTII

Een dichte heester met donkergroene, glanzende, kleine, ovale blaadjes. Vanaf half de zomer verschijnen er hoofdjes van geurende, margrietachtige, witte bloemen.

OSMANTHUS BURKWOODII

Een schitterende, dichte struik met 2-4 cm groene, leerachtige, breed-elliptische bladeren. De witte bloemen met subtiele geur verschijnen in bundels vanaf mei. Snoeien kan te allen tijde.

OSMANTHUS DECORUS

Een matig groeiende, brede  struik met mooie, 10 cm lange, langwerpig-elliptische, gaafrandige bladeren. De witte bloempjes verschijnen in bundels in de bladoksels vanaf mei. Een prachtige solitair.

OSMANTHUS HETEROPHYLLUS

Een matig groeiende struik met groene lederachtige, op hulst gelijkende, stekende bladeren. De okselstandige, kleine witte bloempjes verschijnen in september-oktober. Deze soort groeit op elke tuingrond en laat zich in alle vormen snoeien.

OSMANTHUS HETEROPHYLLUS
‘AUREOMARGINATUS’

Een matig groeiende struik met geel gepanacheerde bladeren. Ook regelmatig op halfstam geënt. De okselstandige, kleine witte bloempjes verschijnen in september-oktober. Deze soort groeit op elke tuingrond en laat zich in alle vormen snoeien.

OSMANTHUS HETEROPHYLLUS
‘VARIEGATUS’

Als O. Heterophyllus maar met schitterende wit gepanacheerde bladeren. Eveneens een waardevolle groenblijver. Ook op halfstam beschikbaar.

PACHYSANDRA TERMINALIS
Schaduwkruid

Een traag groeiende bodembedekker met witte bloempjes die in maart-april verschijnen. Deze kruiper wordt ongeveer 20 cm hoog en kan uitstekend op beschaduwde plaatsen worden gebruikt. Als bodembedekker worden er 6 tot 10 per m² aangeplant.

PACHYSANDRA TERMINALIS
‘GREEN CARPET’

De blaadjes liggen beter over mekaar dan bij de Pachysandra terminalis. Blijft iets lager. Een traag groeiende, bladhoudende en zeer goede bodembedekker met witte bloempjes die in maart-april verschijnen. Deze kruiper gebruik je op beschaduwde plaatsen. Hier behoudt hij zijn intense groene kleur. In de zon wordt hij geelgroen. Als bodembedekker worden er 6 tot 10 per m² aangeplant.

PACHYSANDRA TERMINALIS
‘GREEN SHEEN’

Als P. ‘Green Carpet’ maar een cultivar die meer zon kan verdragen zonder zijn groene kleur te verliezen.

PACHYSANDRA TERMINALIS
‘VARIEGATA’
Schaduwkruid

De blaadjes liggen beter over mekaar dan bij de Pachysandra terminalis. Blijft iets lager. Een traag groeiende, bladhoudende en zeer goede bodembedekker met wit omrande, groene bladeren en een trage groei. Deze kruiper gebruik je op beschaduwde plaatsen. Hier behoudt hij zijn intense groene kleur. In de zon wordt hij geelgroen. Als bodembedekker worden er 6 tot 10 per m² aangeplant.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...