Bladhoudende Sierheesters

PHOTINIA FRASERI
‘RED ROBIN’

Een bladhoudende, matig-groeiende struik  met lederachtige, blinkende, bladeren die perfect in vorm geknipt kan worden. De jonge bladeren zijn opvallend rood gekleurd. Een prachtige struik die bij strenge vorst wel eens wat kan invriezen. Snoeien kan te allen tijde. Deze struik wordt ook op stam geknipt en in diverse bolvormen en stamhoogten aangeboden. 

PHOTINIA FRASERI
‘LITTLE RED ROBIN’

Deze nieuwe heester lijkt in alle delen op de bekende P. ‘Red Robin’, maar is in alle delen kleiner. Het is dus een compacte wintergroene heester met relatief klein donkergroen blad. De jonge scheuten zijn donker paarsrood en vormen de belangrijkste sierwaarde van ‘Little Red Robin’. Deze heester wordt in de toekomst op stam geënt

PIERIS
‘FOREST FLAME’

Een traag groeiende struik met witte bloempluimen in het voorjaar. Bij het uitlopen van de scheuten kleuren deze prachtig, opvallend rood. Een zeer mooie Pieris.

PIERIS JAPONICA

Een matig groeiende plant met blinkende, groene bladeren en witte overhangende bloempluimen in het voorjaar (maart-april).

PIERIS JAPONICA
‘DEBUTANTE’
Een traag groeiende plant met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn blinkend groen en in maart-april verschijnen er overvloedig veel witte, urnvormige bloempjes aan pluimen die al voor de winter zichtbaar zijn.

 

PIERIS JAPONICA
‘VARIEGATA’

Een traag groeiende plant met in het voorjaar witte bloempluimen. Het blad is geelachtig groen en met wit omrand. Het is een zeer winterharde variëteit die heel wat kleur in de tuin kan brengen.

PIERIS TAIWANENSIS

Een matig groeiende, dichte heester met donkergroene bladeren die in beginstadium bronskleurig rood zijn. In het voorjaar verschijnen er witte overhangende bloemtrossen. Deze soort is ook uitermate winterhard.

PROSTANTHERA CUNEATA

Een traag groeiend struikje tot 60 cm hoog met kleine, donkergroene blaadjes met sterke muntgeur. In mei-juni verschijnen de witte, leeuwenbekachtige bloempjes die eveneens sterk naar munt geuren. Een beetje beschut planten hoewel deze plant de laatste strenge winters goed heeft overleefd.

PRUNUS LAUROCERASUS
‘OTTO LUYKEN’
Laurier

Een brede, traag groeiende, bladhoudende laurier op stam geënt met donkergroene, langwerpige, lancetvormige bladeren. De plant is winterhard en is vrij compact groeiend. In mei en september verschijnen er vele, opstaande, lange trossen van witte bloempjes. Kan gemakkelijk in vorm gesnoeid worden. 

PRUNUS LAUROCERASUS
‘REYNVAANII’

Een matig groeiende, dichte struik met smalle elliptische, dofgroene bladeren en witte bloemen. Deze planten zijn geschikt voor het maken van hagen, zichtbrekers en zijn goed winterhard.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...