Bladhoudende Sierheesters

SKIMMIA JAP.
‘RUBELLA’

Een traag groeiende heester met rode bloemen, die witroze openbloeien in april, en met donkergroene bladeren. Deze soort kan worden gebruikt in de zon en in de schaduw.

SKIMMIA JAPONICA

Een traag groeiend struikje met leerachtige donkergroene bladeren en witte bloempluimen in de winter. De vruchten zijn rood en blijven lang aan de plant. Skimmia japonica is zeker geen gemakkelijke plant.

SKIMMIA JAPONICA
‘FOREMANII’

Een traag groeiende struik met rode bloeitoppen in de winter en herfst. Deze bloeitoppen openen zich in de lente waardoor er felruikende, witte bloempjes ontspruiten.

SKIMMIA OBLATA

Een bolvormige, dichte, matig groeiende struik tot 1 meter met leerachtige, groene, eironde bladeren. In de herfst verschijnen er witte trossen van gesloten bloemen die in het voorjaar mooi openbloeien. 

SKIMMIA REEVESIANA

Een groenblijvende, laag en brede struik met mooie, elliptische, donkergroene bladeren en trossen van witte bloempjes in april-mei. De bloemen worden in de herfst gevolgd door donkerrode bessen die lang op de plant blijven.

TEUCRIUM LUCIDRYS
Gamander

Een klein struikje met donkergroene, glanzende, kleine bladeren. Van juni tot september verschijnen er lange schijntrossen van purperroze bloempjes.

VACCINIUM VITIS-IDAEA
Rode bosbes

Een traag groeiende, lage bodembedekker met groene, leerachtige bladeren die een donkergroene kleur hebben. De rode vruchten zijn besvormig en hangen in trossen bij elkaar. Een mooie bodembedekker.

VIBURNUM
‘PRAGENSE’

Een matig groeiende, opgaande struik met elliptische, groene bladeren en witte, in schermen staande bloemen in mei. Deze variëteit is zeer winterhard, kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden en stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Viburnum ‘Pragense’ laat zich goed snoeien.

VIBURNUM BURKWOODDII

Een half wintergroene, tamelijk losse struik met donkergroene bladeren en bloempjes verenigd in bolvormige tuilen (5-9 cm groot). Deze zeer sterk geurende bloemen verschijnen maart-april en zijn ietwat roze in knop en wit open bloeiend.

VIBURNUM DAVIDII

Een klein, traag groeiend struikje met in juni mooie, witte bloemschermen gevolgd door blauwe bessen. Deze soort kan ook in de schaduw worden geplant. Het struikje is gevoelig bij zeer strenge vorst.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...