Bladhoudende Sierheesters

COTONEASTER DAMMERI
‘MAJOR’

Een kruipende, traag groeiende Cotoneaster met donkergroen blad. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes die gevolgd worden door donkerrode bessen. Het is een uitstekende, lage bodembedekker.

COTONEASTER PROCUMBENS
‘STREIB’S FINDLING’

Een traag groeiende bodembedekker met donkergroene blaadjes en witte bloempjes in het voorjaar die worden gevolgd door de typisch rode bessen. Een bodembedekker die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

COTONEASTER SUECICUS
‘CORAL BEAUTY’

Een matig groeiende en zeer veel gebruikte bodembedekker met kleine groene blaadjes. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes die gevolgd worden door rode besjes. Deze variëteit gedijt op alle grondsoorten. Hij kan gebruikt worden als bodembedekker of als klimplant.

DABOECIA CANTABRICA
‘ALBA GLOBOSA’
Ierse heide

Deze heide groeit tot 40 cm en bloeit met witte, urnvormige bloempjes van juni tot oktober. Ierse heide is een leuk geslacht met puntige, donkergroene blaadjes. Het lijkt op heide maar heeft toch een heel ander karakter.

DABOECIA CANTABRICA
‘GLOBOSA PINK’
Ierse heide

Een breedopgaande cultivar met witte bloem met iets roze tint van juni tot oktober.

DABOECIA CANTABRICA
‘RED IMP’
Ierse heide

Een breed opgaande cultivar met violetrode bloem van juni tot oktober.

ELAEAGNUS EBBINGEI
Olijfwilg

Een matig groeiende plant die hoog opgroeit en die mooie, blinkendgroene, breed-elliptische bladeren bezit met een zilver witte onderkant. Het is een zeer gezond en sterk groeiende soort die ook in de schaduw gedijt en uitstekend geschikt is om afscherming te bieden.

ELAEAGNUS EBBINGEI
‘LIMELIGHT’
Olijfwilg

Een matig groeiende plant die hoog opgroeit en die mooie, blinkende breed-elliptische bladeren met een zilver witte onderkant bezit. Het blad is groen van kleur en heeft gele tot groengele vlekken in het centrum.

ELAEAGNUS PUNGENS
‘GOLDRIM’
Olijfwilg

Een matig groeiende, opgaande struik met opvallende, groene, elliptische bladeren met een smalle tot bredere heldergele rand. Het is een opvallende en gezond groeiende plant die in de schaduw goed gedijt en die goed kan worden gesnoeid.

ELAEAGNUS PUNGENS
‘MACULATA’
Stekelige olijfwilg

Een matig groeiende struik met geel omrande, elliptische bladeren. Deze varieteit kan goed worden gesnoeid en is eveneens geschikt voor de schaduw.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...