Bladhoudende Sierheesters

ESCALLONIA
‘DONARD SEEDLING’

Een brede struik met overhangende takken en kleine, donkergroene, glanzende blaadjes. De rozerode bloemen verschijnen vanaf juni.

EUCALYPTUS GUNNII

Een matig groeiende struik of kleine boom met mooie, grijsgroene, ovale blaadjes. Deze plant gedijt in onze streken alleen wanneer hij op fel beschutte plaatsen wordt geplant. Eucalyptus laat zich goed snoeien. De takken ervan worden door heel wat ‘bloemschikkers’ gebruikt.

EUONYMUS FORTUNEI
‘CANADALE GOLD’

Een struik met mooie groene, geel gerande bladeren die soms iets gevlekt zijn.

EUONYMUS FORTUNEI
‘DART’S BLANKET’

Een groenblijvende, zeer goede, snelle bodembedekkende plant met middelgroene, ovale blaadjes. Een variëteit die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Ook in de schaduw gedijt deze soort goed. Snoeien, scheren is geen enkel probleem. In de herfst kleuren de bladeren diep bronskleurig met purperrode onderzijde.

EUONYMUS FORTUNEI
‘EMERALD ‘N GOLD’

Een traag groeiende heester of bodembedekker  met geelbonte, elliptisch, vrij grote bladeren. Als klimplant gebruikt is hij zelfhechtend.

EUONYMUS FORTUNEI
‘EMERALD GAIETY’

Een traag groeiende heester of bodembedekker  met wit gerande, grijsgroene bladeren. Als klimplant gebruikt is hij zelfhechtend.

EUONYMUS FORTUNEI
‘GREEN CARPET’

Een bodembedekkende plant met middelgroene, ovale blaadjes

EUONYMUS FORTUNEI
‘KEWENSIS’

Een prachtige, fijnbladige, bodembedekkende soort met kleine, groene blaadjes met een opvallende lichte nervatuur. Een plezierige nieuwe bodembedekker.

EUONYMUS FORTUNEI
‘SUNSPOT’

Zoals ‘Emerald ‘n Gold’ maar met groene bladeren die in het midden een gele vlek bezitten.

EUONYMUS FORTUNEI
’VEGETUS’

Een  bodembedekker of klimplant met breed-elliptische, 2-4 cm grote, donkergroene bladeren.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...