Bladhoudende Sierheesters

EUONYMUS JAPONICUS
‘ROBUSTUS’

Een schitterende variëteit met opgaande takken en breed-elliptische tot ronde bladeren. De bladeren zijn mooi, leerachtig, middelgroen van kleur.

GAULTHERIA PROCUMBENS
Bergthee

Een zeer traag groeiende heester of bodembedekker met urnvormige bloempjes in juli-augustus die worden gevolgd door rode bessen. De bessen zijn niet geliefd door de vogels. Een half schaduwrijke standplaats en humusrijke, zure grond zijn ideaal.

GAULTHERIA SHALLON

Een opgaand struikje dat vooral gekend is omwille van het snijgroen. De stugge, leerachtige bladeren zijn groen van kleur, bijna rond van vorm. Deze groenblijver gedijt eveneens goed in de schaduw en kan makkelijk gesnoeid worden.

HEBE
‘AUTUMN GLORY’

Een variëteit die prachtig bloeit de hele zomer lang met blauwe aartjes.

HEBE
‘GREEN GLOBE’

Een bolvormiggroeiende struik tot 30 cm hoog met heel kleine, frisgroene bladeren.

HEBE OCHRACEA
‘JAMES STIRLING’

Een traag groeiend, klein blijvend struikje met geelbruine, schubvormige bladeren. Deze struik is door zijn aparte kleur en groei een decoratieve bodembedekker voor kleine groepen in de border. Wel minder vorstgevoelig dan de andere.

HEBE ODORA

Een traag groeiend, laag struikje met kleine, donkergroene blaadjes en witte, in aren staande bloemen vanaf juni. Een plantje dat op beschutte plaatsen moet geplaatst worden.

HEBE PINGUIFOLIA

Een traag groeiend struikje met dofgroene, grijsblauwe, kleine blaadjes. De bloemen verschijnen in korte aren vanaf juli. Een plantje voor beschutte plaatsen.

HEDERA ALGERIENSIS
‘GLOIRE DE MARENGO’
Klimop

Een matig groeiende klimop met zilverkleurig, bonte bladeren.

HEDERA COLCHICA
‘DENTATA VARIEGATA’
Klimop

Een matig groeiende klimop met geelgroene, grote bladeren.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...