Bladhoudende Sierheesters

HEDERA COLCHICA
‘SULPHUR HEART’

Een matig groeiende klimop met donkergroene, grote bladeren met onregelmatige, lichtgele tot groengele vlekken in het midden.

HEDERA COLCHICA
‘ARBORESCENS’
Struikklimop

Een traag groeiende, niet klimmende struik met blinkend groene, langwerpige bladeren en geelgroene bloemschermen in september. De bloemen worden door zwarte bessen gevolgd.

 
 

 

HEDERA HELIX
‘ARBORESCENS’
Struikklimop

Een traag groeiende, niet klimmende struik met blinkende, grote, groene bladeren (niet zo donkergroen en langwerpig als de vorige). De bloemen zijn groengeel en verschijnen vanaf juli. Ze worden gevolgd door zwarte bessen (bloemschikken).

HEDERA HELIX
‘ARBORI COMPACTA’
Struikklimop
Als Hedera Helix 'Arborescens' doch een veel compactere groei en een stuk kleiner blijvend. 
 
 

 

HEDERA HELIX
‘GOLDHEART’
Klimop

Zoals de naam het zegt, heeft deze klimop groene bladeren met een opval-lende gele vlek in het midden.

HEDERA HELIX
‘PIN OAK’
Klimop

Een traag groeiende klimop met fraaie, ingesneden groene bladeren.

HEDERA HIBERNICA
Ierse klimop

De algemeen gebruikte, gewone, snelgroeiende klimop met grote, groene bladeren.

HYPERICUM CALYCINUM
Hertshooi St.-Janskruid

Een traag groeiende bodembedekker met blauwgroene blaadjes en grote, goudgele bloemen vanaf juni. Het is een uitstekende bodembedekker. De laatste jaren is deze plant op vele plaatsen onderhevig aan roestziekten.

 

ILEX
Hulst

Velen denken nog steeds dat hulst prikt en geen sierwaarde heeft. Bij ons is echter een zeer uitgebreid assortiment van dit geslacht  te verkrijgen. Heel wat gecultiveerde soorten prikken hoegenaamd niet en hebben een onmiskenbare sierwaarde. Ze kunnen prachtige, gemakkelijk te snoeien en te onderhouden hagen vormen. Ze leveren mooi snijgroen aan de bloemschikkers, en geven een overvloed aan bessen in het najaar. Hulsten stellen weinig eisen aan grond en standplaats (zelfs in de schaduw en op droge zandgrond gedijen ze goed).

ILEX ALTACLARENSIS
‘GOLDEN KING’
Hulst

Een matig groeiende struik met grote, langwerpige, soms stekelige, donkergroene bladeren die in het midden grijsgroen zijn bespikkeld en die een mooie, heldergele rand bezitten. Na de bloei verschijnen er de overbekende rode bessen. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ Ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’) 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...